Länkar Forum
Film   Ryska bombplanet SU-24 droppar sina bomber (Högt ljud) Tillbaka
Kommentarer 18 kommentarer, 7588 klick.

Raderar...
ettanloes, Donator 2015-10-06 00:47 | #1
så jävla underbart, bomba dem tillbaka till stenåldern! oops, vänta lite nu, dom är ju redan där...
golvmupp, Donator 2015-10-06 01:27 | #2
Ryssarna kör stenhårt mot asen, äntligen :D
Fallos, Donator 2015-10-06 01:57 | #3
Fint att se, men jag tror tyvärr det är helt omöjligt att utrota ISIS då dom befinner sig smått överallt i världen, men visst, bomba en liten del där dom har sitt säte kanske kan funka ett tag, vad vet jag..
Inlägget är borttaget 2015-10-06 07:11 | #4
BOBemil, Donator 2015-10-06 10:27 | #5
and boom goes the dynamite
Fimpeen, Donator 2015-10-06 14:18 | #6
#4 Fllushy: Hur kan man inte känna något annat än hat mot dem asen?
Inlägget är borttaget 2015-10-06 14:56 | #7
Wrathborn771, Donator 2015-10-06 15:19 | #8
#7 Fllushy: Och vad gör du då, när du sympatiserar med dina ISIS-syskon över Twitter? Du kanske har missat alla 500 länkar med vad dem sysslar med där nere?
Inlägget är borttaget 2015-10-06 17:01 | #9
BurgerK!nG^, Donator 2015-10-06 17:09 | #10
#9 Fllushy:
Wrathborn771, Donator 2015-10-06 17:17 | #11
#10 BurgerK!nG^: Ja jävlar vilket troll. Han har iallafall blivit bättre på det än vad han var för 2 år sedan..
https://www.flashback.org/t1949346
https://www.flashback.org/t2200506
Sheitan, Donator 2015-10-06 19:35 | #12
vad fan ska vi med moskér till i Sverige?
mrfish, Donator 2015-10-06 22:53 | #13
Det sorgliga med sandfolket är att de faktiskt behöver en diktator som håller dem i schack.
Sanctuary, Donator 2015-10-06 23:08 | #14
#13 mrfish: Nej, du måste erbjuda människorna i arabstaterna ett trovärdigt alternativ till en totalitär stat, vilket varken USA eller miljarder i bistånd har lyckats med. Folk söker sig till IS för att de erbjuder något som de inte kan få någon annanstans.
Så vill du lösa problemet; bomba skiten ur terroristerna, erbjud ett alternativ för att skrämma och få bort risken att andra ansluter sig.

Under alla år i krig, har någon faktiskt brytt sig om att fråga vad folk i Mellanöstern vill ha? Det känns som rätt ände att börja i.
TakedaShingen, Donator 2015-10-07 00:10 | #15
#14 Sanctuary: Araber är inte européer. De har inte blivit marinerade i det enorma, 2500 år långa, tankeexperimentet kallat västerländsk demokrati. Det tog hundratals år för oss att gå från monarki till demokrati och det kommer inte gå på en "arabisk vår" för dom, då får man vad vi ser i Irak och Libyen, anarki och kaos. En sak jag kan tillägga, som säkert kommer få mig bannad men som bör sägas, är att den arabiska folkgruppen(rasen) är sönder inavlad bortom räddning. Som bekant är kusingiften VÄLDIGT vanligt i de arabiska/muslimska delarna av världen.

Ska dra en liten historia för dig. I Somalia, på 70-talet, under diktatorn Mohammad Siyad Barre så införde han en rad reformer. Bland annat ett skrivet alfabet (Somalia består till stor del av nomadiska stammar), utökat stöd för kvinnor samt - värst av allt - rätten för kvinnor att skilja sig.
Detta gillade INTE de muslimska imamerna i landet. De samlades, cirka 9 stycken högt uppsatta religiösa ledare, i syfte att störta Siyad Barre.
Men han fick reda på det. Samma dag han fick reda på detta så åkte han till moskén där de samlats, drog ut alla på gatan och avrättade dem. Så var det problemet ur världen.

Ponera nu att det hade varit "demokrati" där, hur hade det sett ut då? Sen om demokrati är det ultimata statsskicket tåls att debatteras.

Sen så söker sig folk till ISIS för att de får bra betalt. Det är legoknektar som slåss där nere, för det mesta. Sen en och annan (lol) vilsen själ, främst från Europa.

Jag är intresserad utav ditt alternativ, vad tror du skulle fungera bäst för folket i Mellanöstern?
Sanctuary, Donator 2015-10-07 01:25 | #16
#15 TakedaShingen: Om du tror att egenskaper bland människor är medfödda bland "raser" så är du per definition obildad och dum i huvudet. Förlåt, men någon måste säga det till dig, och det är bättre att du får höra det såhär.

Men vi ska ta upp några saker:
1) Du svarar inte på några av mina frågor. Det enda du skriver är egentliga nedvärderande kommentarer om araber.
2) Ingenstans debatterar jag eller ens nämner demokrati. Det var inte ens relevant för diskussionen.
3) Vad har Afrikansk nutidspolitik att göra med ISIS? Jag kan också berätta historier om hur ledare använt sig av totalitärt våld i Europa för att lösa 'problem'. Det för inte diskussionen framåt. Om du vill skryta om dina kunskaper, gå med i ens studiecirkel istället för att ta fram irrelevanta argument. Du ogillar demokrati, vi fattar.
4) Varför tror du människor säker sig till något så avskyvärt för pengar? Är det för att de tror att det är lätta cash eller är det för att möjligheterna till infrastruktur och karriär är ganska begränsade i vissa delar av världen? Se djupare.
5) Regionen är så destabiliserad av stormakter och stöd, och har varit så sedan introduktionen av olja som bränsle. Klart att politik manipuleras och att motståndares ambitioner undermineras av att radikalisera grupperingar. Du kan inte enbart skylla på araberna pga. att de är araber eller något annat neo-nazistiskt bullshittänk för 200 år av västerländsk stormaktsinblandning. Skilj på kultur och etnicitet.
6) Den arabiska våren kidnappades av islamister, bland annat pga. att västerländsk inblandning lämnade vägen fri för människor med våld som primär politiskt påtryckningsmedel. Att destabilisera länder med en hög andel fantastiskt religiösa var en dålig idé redan på ritbordet.

Hade jag haft svaret på hur frågan hur man stabiliserar mellanöstern på ett humant sätt hade jag förmodligen haft annat att göra idag. Men en mer sekulariserad framtid med fokus på mänskliga rättigheter och intern stabilisering hade varit något i rätt riktning. Fast det gäller att titta på hur Ryssland ställde om efter Sovjetunionens och Warzawapaktens fall som en typ av vägledning.

Varför är behovet att hetsa mot judar, USA och Israel konstant i vissa länder i regionen? För att fokusera mot en yttre fiende binder samman folket lättare och i deras fall, riktar hatet någon annanstans än mot de förtryckande regimerna. På samma sätt som Sovjetimperiet var tvungna att hålla garden uppe mot NATO för att få folk att rikta uppmärksamheten åt något annat håll så är diktaturerna i Främre Asien tvungna att hitta en egen grupp att hata för att de inte ska vända sig emot sina egna system, vilka är korrupta, nepotistiska och hämmar utveckling då de förtrycker individens frihet till det yttersta.
S3ON, Donator 2015-10-07 19:46 | #17
Övermännen i ISIS lär ju sitta på ngn jävla lyxvåning i NYC eller dylikt..
TakedaShingen, Donator 2015-10-08 00:14 | #18
#16 Sanctuary: Visst finns det medfödda egenskaper hos diverse folkgrupper! Svenskar har hög tolerans mot laktos, afrikaner har det inte. Vissa afrikaner har en redig uthållighet, etiopier exempelvis. I en liten by på Island föds de största människorna i världen, The Mountain i GoT kommer därifrån. Finns många fler exempel jag kan dra, men kort och gott: Det finns positiva och negativa egenskaper hos alla folkgrupper. Det är det som är det fina med mångfald, tycker jag, då man balanserar upp varandra på nått vis. Jag vet inte om jag borde fortsätta svara dig, eftersom bland det första du gör är att kalla mig obildad och dum i huvudet. Ger ju verkligen dina övriga poänger mycket merit, eller?

Men okej.
1) Jag kan bara läsa en enda fråga från dig och den håller jag helt och hållet med dig på.
2) Det gjorde du visserligen inte, men det brukar vara det statsskicket som förespråkas när det handlar om maktskifte så jag drog en förhastad slutsats.
3) Trodde nyss jag var obildad och ej besitter någon kunskap.
4) Jag skulle nog säga att det är människors icke existerande framtidsutsikt som driver dem att gå med i radikala grupper. Det är mest spekulering dock. Kommer aldrig få veta något om man inte frågar personen själv.
5) Du har delvis rätt. Självklart borde supermakterna hållit sig borta från regionen och låtit de hitta sin egen väg, men money talks.
Sen så var det även ett par "revolutioner" på 60- och 70-talen. Den mest nämnvärda är Iran samt introduktionen utav Wahhabism i Saudi Arabien, där tappar jag dock mark och får erkänna att jag inte är helt 100% insatt.
6) Du har helt rätt. Men då kanske man inte skulle vart så snabb här i västvärlden på att hoppa på det tåget..

Din sluttext har jag inte så mycket att kommentera över, du gör bra poänger. Judar och muslimer har väl alltid ogillat varandra. Dock levde de relativt harmoniskt i Palestina innan Sionisterna kom dit och lekte rövare (läs: utrotade byar och fördrev befolkningen).
Jag hoppas verkligen att Ryssland visar framfötterna i och med deras operationer i Mellanöstern. Jag är trött på JewSA's konstanta misslyckanden.

Fridens.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.010908 sekunder för 6 ninjor att ha ihjäl 19 samurajer!


Donera Mera!