Länkar Forum
Hemsida   Det går att vara allergisk mot kyla @ N24 Tillbaka
Kommentarer 6 kommentarer, 3847 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
Flapflapflap, Donator 2017-01-09 00:34 | #1
jag är ganska säker på att alla människor är alergiska mot kyla
JohanSten, Donator 2017-01-09 14:40 | #2
Så det som händer "köldallergiska" är det som händer precis alla andra vid rejäl kyla, fast det kan inträffa vid lite lindrigare kyla? Är jag på rätt spår? Låter som pseudo-vetenskap så långt.
Inlägget är borttaget 2017-01-09 15:32 | #3
Saftigbulle, Donator 2017-01-09 15:34 | #4
#2 JohanSten: "Överkänslighet mot kyla innebär att huden reagerar med nässelliknande utslag i varierande storlek när den blir nerkyld. Det kan yttra sig som att exempelvis kinderna eller händerna blir onaturligt röda och svullnar upp efter att man har varit ute i kallt och blåsigt väder. Ett annat typiskt tecken på köldöverkänslighet är att huden kliar. Symtomen beror på att celler i huden frigör histamin när de utsätts för kyla. Ibland kan man även få eksem eller känna att huden bränner. Väldigt känsliga personer kan få nässelutslag av att duscha och bli svullna i svalget av att dricka kalla drycker. Symtomen blir ofta lindrigare med tiden men kan ibland komma tillbaka efter flera år.

Reaktionen brukar börja i de hudpartier som varit direkt utsatta för väder och vind men om det är väldigt kallt kan utslagen sprida sig till andra delar av kroppen. Det är vanligt att besvären förvärras när man kommer in i värmen men de klingar i regel av inom ett par timmar och försvinner helt inom några dagar. Om hela kroppen kyls ner hastigt och kraftigt, till exempel vid kallbad, kan man i värsta fall få en anafylaktisk chock (allergichock), då munnen och andningsvägarna svullnar och man drabbas av andnöd."
JohanSten, Donator 2017-01-09 17:45 | #5
#4 Saftigbulle: Röda, svullna kinder/händer, svullet svalg, kyleksem, kliande (uttorkad) hud, köldchock... Som sagt.
limedough, Donator 2017-01-10 02:54 | #6
#5 JohanSten: Ganska precis vad som händer, jag lider själv av detta, dock är det inte kyla i sig utan mer snabb värme förändring som för mig är jobbigt, har inga problem att vara ute längre perioder när det är kallt (typ vara i skidbacken). Det brukar vara som värst när man precis går ut.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.015084 sekunder för 3 ninjor att ha ihjäl 8 samurajer!


Donera Mera!