Länkar Forum
Hemsida   Läkaren berättar: Det här ser man innan man dör @ N24 Tillbaka
Kommentarer 3 kommentarer, 6932 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
motherbrain, Donator 2017-04-17 06:18 | #1
Döden är inget mysterium eller läskigt för mig, makes total sense.

Däremot medvetandet är ett jävla stort mysterium, varför och hur kommer det sig att just jag existerar och inte någon annan i den här kroppen?
Är medvetandet ett gemensamt medvetande av allt i hela universum?
Hur uppstår medvetandet, i vilket stadium under en graviditet?
Vart kommer det medvetandet ifrån?
Vad är ett medvetande ens överhuvudtaget?
nagelbitarn, Donator 2017-04-17 10:10 | #2
#1 motherbrain: Precis den tanken har slagit mig också, vad fan är det som gör att jag inte föddes som min bror, utan jag styr just min egen kropp och mina tankar? Sjukt märkligt. Käkar man svamp så känns det helt solklart att allt medvetande delas av människor och egot är det som får en att tro att man har en egen personlighet, en basal överlevnadsstrategi som grenar ut från det stora trädet som bara är rent medvetande, men sen blir man nykter och så känns det absurt igen. Kan man säga att en bebis är medvetande? Man minns inget från när man var bebis, betyder det att man varit utan medvetande då?

Det är för mig alldeles uppenbart att medvetande bara är neuron i hjärnbarken, eftersom en stroke t.ex. kan få en att tappa förmågan att tala, att begripa tal, att minnas, att se, att höra, ja alla högre funktioner du kan tänka dig egentligen. Man kan till och med födas utan cortex (anencefali). Om man är religiös, är människor med låg IQ fortfarande idioter i himlen? Är efterblivna fortfarande efterblivna i himlen?

Allt som händer i hjärnan är egentligen bara kemikalier och joner som rusar in och ut ur celler, så vad fan är det som får en att må så fantastiskt när man har tagit MDMA? Jo, serotonin, men i slutändan är det bara lite joner man leker med och vips så älskar man allt och alla. Det är vansinnigt märkligt, men också vansinnigt coolt. Neurologi lockar!
NecroDhalia, Donator 2017-04-17 23:35 | #3
#2 nagelbitarn: ...fast det hade ju inte spelat någon roll om du föddes som någon annan, du hade fortfarande ställt samma fråga.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.021676 sekunder för 3 ninjor att ha ihjäl 5 samurajer!


Donera Mera!