Länkar Forum
Film   Varför kommunism inte är lika hatat som nazism Tillbaka
Kommentarer 14 kommentarer, 3301 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
MrPanda89, Donator 2017-05-18 02:28 | #1
kommunisterna i rysland och kina dödade ju fler under en betydligt längre period. köper inte riktigt det med antalet..
Mad Max, Donator 2017-05-18 02:30 | #2
(((Dennis Prager)))
whatwhat, Donator 2017-05-18 06:29 | #3
#1 MrPanda89: National-Socialismen skickade utvecklingen 10 år framåt i tiden för varje år det var vid makten i Tyskland.

Natsoc bygger på vetenskap och fakta (Ironiskt nog perfekta regeringsformen för en sån som Ranaki, som försöker intala folk att det är det han gör.)

Kommunismen bygger på flumfilosofi och diktatur istället för verkligheten.
Nehebkau, Donator 2017-05-18 07:13 | #4
https://i.redd.it/wh75hilyrtgy.jpg
arle, Donator 2017-05-18 09:13 | #5
Kommunism har dödat mer än någon annan ideologi. Ändå hyllar många skiten. Jag hatar dom båda lika mycket.
tretes, Donator 2017-05-18 11:30 | #6
#4 Nehebkau: Hur orsakar kapitalism döds orsaker i malaria? gissar pga att vi inte bidrar med medicin till fattiga länder? eller?
zalkras, Donator 2017-05-18 12:25 | #7
Lätt, kommunismen vann kriget, vinnarna skriver historia.

#3 whatwhat: Tvärtom bygger kommunism faktiskt på empiri och kallas i många sammanhang för vetenskaplig socialism, därutöver är diktatur (proletariatets) vägen till kommunism och inte en del av slutmålet.
Sen finns det förvisso olika inriktningar och olika syn på detta av flertalet historiska, realsocialistiska ledare och ideologer.

NS bygger inte på fakta mer än andra ideologier utan framförallt på folkgemenskap, korporativism och elitism.
BajsDuuwde, Donator 2017-05-18 13:33 | #8
#4 Nehebkau: Hahahaha
larry, Donator 2017-05-18 15:09 | #9
Det är väl jävligt simpelt att besvara - nazisterna var fienden i WW2, inte kommunismen. Visst, kommunismen var fienden under det efterföljande kalla kriget istället, men det var ju heller aldrig mer än världens största penismätartävling.

#3 whatwhat: Fjanta inte. Både nazismen och kommunismen bygger på vanvettiga idéer.
Ranaki, Donator 2017-05-18 16:08 | #10
#4 Nehebkau: +1

#3 whatwhat: Du kan tydligen inte mycket om kommunism eller socialism. skulle gissa på att du inte ens kan skillnaden ;)

OnT:

Kommunism är ett ekonomiskt system eller enligt Marx en kritik emot kapitalism. Det är en förutsägelse om kapitalisms framtid och inte en guide på hur man bygger ett land. Problemet med kommunistiska länder är att de alltid har slutat med att bli korrupta diktaturer.
swagg, Donator 2017-05-18 17:22 | #11
#4 Nehebkau: Kapitalism orsakar inte de problemen. Malaria och hunger i Afrika hade existerar utan kapitalism. Det är skillnaden. Sen att kapitalism löser just precis alla världens problem perfekt, nej, kanske inte.

Men den bilden gör en rätt så rejäl tankevurpa. Kapitalism DÖDAR inte de människorna, men kapitalism förhindrar inte de från att dö.
Kommunism DÖDADE de människorna.

FÖRSTÅR DU SKILLNADEN?

Kommunistisk ideologi orsakade svält, folkmord, massavrättningar, ekonomiska och industriella kollapser, osv... och orsakar fortfarande det i t.ex. Nordkorea. På 1990-talet så svalt det ihjäl 1,5~ miljoner människor i Nordkorea, det var inte ens längesen för i helvete. FOLK SPELADE POKEMON OCH LYSSNADE PÅ BACK STREET BOYS MEDANS STACKARS FOLK SVALT IHJÄL OCH KÄKADE BARN PGA KOMMUNISM. SAMMA JÄVLA SKIT SOM HÄNDE I UKRAINA UNDER SOVJET. OCH I KINA UNDER MAO ZEDONG

ÄNDÅ SÅ FÅR FOLK STÅND AV TANKEN AV KOMMUNISM FORTFAAARANDEEEEEEE ASSÅÅÅÅÅååååååå orkar inte, föds det för många människor som tänker som er så blir det vår undergång

#10 Ranaki: & #4 Nehebkau:

Jag förstår inte kommunister? Hur många försök behöver ni innan ni inser vilken misslyckad ideologi det är?

Mänskligheten testade kommunism, om och om igen under 1900-talet. Det slutade med folkmord, massavrättningar, galna diktatorer, genomkorrupta stater, arbetsläget, censurering, propaganda and on and on the list goes.

Men ni anser er ändå tro att det kan fungera bra.

Marx konstaterade vissa problem med kapitalism och fine, jag köper det, kapitalism är inte perfekt. Men kommunism är BEVISLIGEN förödande. Han konstaterade problemen men kom inte med några fungerande lösningar.

Han ansåg att det var en dygd att vara arbetslös. Bara där vet man vilken jävla publik den ideologin drar åt sig.

Nej usch asså. Ingen kommer någonsin få kommunism att fungera ens i närheten av så bra kapitalism har fungerat. Det är genomruttet i grunden. Ge upp bara, era lata svin.

Keep calm and arbeit macht frei!
845, Donator 2017-05-18 18:05 | #12
#11 swagg: *heavy breathing*
zalkras, Donator 2017-05-18 19:41 | #13
#11 swagg: Det främsta skälet till att ett kommunistiskt samhälle är svårt att uppnå är nog framförallt för att det strider mot den naturliga hierarki som finns hos människan.
Detta kan vi bevittna i 1900-talets försök till kommunism, en elit seglar upp i proletariatets diktatur och förändrar samhället mycket drastiskt. Denna elit kommer troligtvis aldrig släppa makten, även om den gjorde det skulle den ändå ses som ledare och företrädare.

Den moral, etik och samarbetsvilja som krävs för att det ska fungera finns inte i tillräcklig utsträckning för att ett större kommunistiskt samhälle skulle kunna existera. Människan i sin natur är inte tillräckligt perfekt och likasinnad för att detta utopiska samhälle ska kunna existera.
Liknande problem har anarkism och anarkokapitalism, man förlitar sig för mycket på människors välvilja och samarbetsvilja och bortser från den konkurrens och hierarki som alltid kommer att finnas och uppstå.
whatwhat, Donator 2017-05-18 20:05 | #14
#10 Ranaki: Tror man i grund och botten på vetenskap och evolution kommer Nationalsocialismen att vara nästa steg i människans utveckling.

Stalin och Mao förstörde kommunismen medans Adolf brände alla broar till att någonsin försöka sig på Natsoc igen(Då nationalsocialister är logiskt tänkande och vet att det kommer sluta likadant igen.)

Tyvärr är kommunister drömmare och kommer fortsätta försöka tills dess att dom har haft ihjäl sig själva.

Varför blandar du in Marx? är det Marxism vi talar om så är du ju totalt jävla hjärndöd. Har du aldrig sett folkmord innan så lovar jag dig att det är vad du kommer se med den idiotens förslag.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.022739 sekunder för 4 ninjor att ha ihjäl 15 samurajer!


Donera Mera!