Länkar Forum
Hemsida   Inget mer “Ladies and gentlemen” i Londons tunnelbana! @ WP Tillbaka
Kommentarer 42 kommentarer, 12850 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
FyFan, Donator 2017-07-15 00:21 | #1
Ja man vill ju inte KANSKE förolämpa 0.003% av alla som åker tunnelbana. GG världen.
HampusS1, Donator 2017-07-15 00:37 | #2
#1 FyFan: Palla bry sig om en sak som absolut inte påverkar dig över huvud jävla taget
jagskabarataminbollo, Donator 2017-07-15 00:37 | #3
Feminizterna lägger verkligen krut på viktiga saker.
Shawaam, Donator 2017-07-15 00:44 | #4
Det ironiska med detta är att de som är emot förändringen är lika kränkta som de som ville få det ändrat från börjat.
Zirf, Donator 2017-07-15 01:07 | #5
Inget som jag tyckte var särskilt viktigt att ändra. But meh, whatever floats your boat.
Lawliet, Donator 2017-07-15 01:22 | #6
Kanske inte den viktigaste ändringen man kunde göra... Btw social gender is retarded. Ännu ett sätt att hitta en mening med en tillvaro som inte har någon mening.
FyFan, Donator 2017-07-15 01:45 | #7
#2 HampusS1: Så länge det inte påverkar mig direkt så får jag inte bry mig? Okej.

isblock, Donator 2017-07-15 01:57 | #8
Västvärlden är done.
pitthuvet, Donator 2017-07-15 02:19 | #9
#2 Då vet vi.. påverkar det inte oss är det inte ok att bry sig eller ha en åsikt om det. Gå tillbaka till din källare kompis..
HampusS1, Donator 2017-07-15 02:36 | #10
#7 FyFan: #9 pitthuvet: Att ta bort "Ladies and gentlemen" påverkar ingen människa negativt över huvud taget.

I Stockholms tunnelbana så säger de inte "Damer och herrar" så varför grinar ni inte över det? Ni kanske inte grinar över det av den enkla anledningen att det inte spelar någon jävla roll? Ifall det inte spelar någon jävla roll, varför är det då så jävla hemskt att plocka bort det?

Ifall noll människor får ut något positivt ur det och en människa blir kränkt, så är det ju mera värt att vara utan "problemet", eller hur?
novakk, Donator 2017-07-15 02:45 | #11
#10 HampusS1: Tänk om en autistiskt snubbe har åkt tunnelbana i tjugo år och måste höra konduktören säga "Ladies and gentlemen" på morgonen annars så finns det en risk att han mördar sin morsa och skjuter sig själv i huvudet, du måste tänka lite mer nästa gång!!!!!!11!!1111
brutefish, Donator 2017-07-15 03:26 | #12
#10 HampusS1: du tänker ju fan inte längre än näsan.
problemet är att samhället inte kan tillgodose alla jävla kränkta idioter överallt. dom tar aldrig slut, dom finns överallt.

om det inte spelar någon roll från start som du hävdar, då finns det än mindre anledning till att ta bort det.

om ALLA är ok/inte bryr sig över att grön gubbe betyder gå över gatan tills någon får dåndimpen och tycker den ska vara lila så behöver man inte ändra den. man kan bara låta den vara och säga till "offret", ja vi fattar att du tycker det suger, men sorry, vi tänker inte ändra något. det är en fin tradition, det skadade ingen tidigare och bara för att du tycker något så gör vi inget åt saken.

problemet med folk som har problem med "ladies & gentleman" är det stora problemet. uttrycket i sig självt vill inte skada någon, det är bara något jävla rövhål som VILL vara kränkt och tyvärr lyssnar några på detta.
likna det med när man säger "god morgon" till vissa och de blir skitsnea och börjar jiddra med "det är fan ingen god morgon bla bla bla" - alla kommer aldrig bli nöjda.

och du är en nyttig idiot.
Inlägget är borttaget 2017-07-15 03:34 | #13
Lawliet, Donator 2017-07-15 03:37 | #14
#19 HampusS1: En sak som jag vill påpeka är att det inte alls är självklart att det inte påverkar någon människa negativt överhuvudtaget. Själva ändringen i sig är kanske inget problem utan det som skapar motsättningar är ATT man just ändrar.

Anledningen till att man tar bort "Ladies and gentlemen" är att ett fåtal människor känner sig kränkta över denna hälsningsfras p.g.a. könsrelaterade skäl. Detta kan i sin tur väcka arga känslor i stil med att det är en väldigt småsint handling. Samt att förut har man aldrig haft problem med det men whoops så börjar alla känna sig kränkta och nedvärderade och då måste givetvis allt ändras för denna lilla men högljudda mini-minoritet.

TL;DR Folk är kränkta för att andra folk känner sig kränkta över en sån skitsak (det sistnämnda är subjektivt). Vilket påverkar människor negativt.

#12brutefish: Väldigt grovt men du är spot on ("nyttig idiot", liked that one)
HampusS1, Donator 2017-07-15 04:15 | #15
#12 brutefish: "att samhället inte kan tillgodose alla jävla kränkta idioter överallt." håller jag med om, men detta gäller en sån otroligt sinnessjukt jävla liten detaljjävel att det blir patetiskt att bry sig EFTER att beslutet redan är fattat.

Det är ungefär som att man skulle börja klaga på att det finns "herr gårman"-skyltar fast med kärringar på. Innan förändringen var genomförd hade man kunnat bry sig för att det är en obetydlig förändring som kräver resurser, när förändringen redan är genomförd blir det mest bara patetiskt att bry sig.

Jag känner lite att beslutet är fattat, det kommer inte ändras så släpp det bara.
lolhaxx, Donator 2017-07-15 06:44 | #16
#2 HampusS1: Käften din jävla idiot. Det finns två kön. Välj ett och var det tills du dör. Du är felet med samhället som vill "anpassa" sig på löjliga saker. kys
f_4, Donator 2017-07-15 08:47 | #17
Måste bara fråga. Dom som är "könsneutrala", har dom opererat bort sitt kön eller hur funkar det?
JohanSten, Donator 2017-07-15 12:16 | #18
#17 f_4: Samhället har sociala förväntningar på män och kvinnor, och de som inte passar "könsrollen" (genus) blir ofta kritiserade och/eller utfrysta (en man som bär kjol är nästan socialt dödsdömd). Då kan de inte heller känna att de "passar" som man eller kvinna. Bättre då att från första början förklara att man är annorlunda från de båda könen, resonerar nog många. Det är sorgligt, men logiskt.
f_4, Donator 2017-07-15 12:24 | #19
#18 JohanSten: Fast man är ju inte annorlunda från båda könen. Att en man vill bära kjol gör honom inte till "genderfluid", antingen är han fortfarande en man eller transvestit.

Ett tramsigt påhitt för att folk ska känna sig speciella helt enkelt. Ett annat ord för genderfluid skulle kunna vara hipster.
JohanSten, Donator 2017-07-15 12:57 | #20
#19 f_4: Men om du tänker bara ett litet, litet steg längre och återkopplar till din egen fråga om "könsneutrala" (det vill säga de som känner att de varken passar mans- eller kvinnorollen) då? Det berör ju inte det fysiska könet, utan den sociala könsrollen. Om inte de sociala kraven på män/kvinnor (klädsel, uppförande, intressen...) var så strikta så skulle mycket färre känna sig "utanför" och kräva att bli titulerade annorlunda.

Just i Sverige, en av jämställdhetens absoluta högborgar, är detta så klart inget större problem. Här är det ju snarare de som VILL ha strikta stereotypa könsroller som anses oresonliga.

Anyway. Det är ungefär så det funkar. Varsågod.
Session13, Donator 2017-07-15 13:22 | #21
Jag hoppas verkligen att självmordsstatistiken för de som måste hävda sin ickebinära läggning och kräver att andra ska anstränga sig för att vara tillmötesgående, skjuter i höjden till 100%. (Utvecklingen kan börja igen)

De som inte känner sig som man eller kvinna får jättegärna ta den diskussionen med sin psykolog men när de söker uppmärksamhet, sympati och fördelar i samhället vilket gör att man måste... "break your back" för att vara just tillmötesgående mot dessa svårt skadade individer, då tycker jag att assisterat självmord är mer berättigat.

Könet man har är inte alltid det man skulle vilja vara, tydligen.
Men det finns bara 2 kön. Man och Kvinna.
Finns inget acceptabelt val mellan dessa krävs aktiv psykvård alternativt dödshjälp.
Sexuell läggning är en annan sak och den ska vara privat, inte påtvingad på andra att acceptera. Om jag valde att bli knullad av andra män i röven, vice versa så skulle jag inte klä mig flamboyant så ofta någon orkade arrangera en Pride parad, jag skulle hålla det hemma, alternativt inom min sociala umgängeskrets UTAN de flamboyanta kläderna.

Med hela den "utsvävningen" uttalad, så är sexuell läggning en personlig dragning som inte hela samhället ska behöva anpassa sig till, utan endast de som du väljer att umgås med.

Genderfluid är inte ett kön eller en sexuell läggning, det är ett psykologiskt missfoster som måste behandlas eller elimineras, inte daltas med.
Det är personer med ett kön, som väljer att, beroende på veckodagen eller vilken del av sängen de vaknade på, beter sig som och kräver att andra behandlar dem olika på olika dagar.

Tills dessa människor gör det till en ritual så kan ingen i samhället vid första anblick bemöta dessa rätt.
Vill de bli behandlade på "rätt sätt" så får de antingen bära en fluga/slips när de är man och en rosett när de är kvinna och annars är det openseason på att kalla idiotfan vad som helst.

Är trött, stressad, irriterad och bakis. Nu ska jag iväg på dag 2 av helgens äventyr.
Roger, Admin, Donator 2017-07-15 13:52 | #22
#16 lolhaxx: Och så taggar vi ner ett snäpp då!
Lawliet, Donator 2017-07-15 14:23 | #23
#15 HampusS1: Jag förstår dig men vi argumenterar mer generellt om det hela stora. Just denna ändring är redan "för sent" att hålla på att bråka om. Men som både jag och brutefish sagt snackar vi mer om hur lönlöst dessa "småändringar" är i sin natur. Därför borde man inte ha din attityd till dessa ändringar (i stil med: Äh det rör inte oss, ingen tar skada, låt det vara). För att tro mig, "vi har inte resurser till att tillgodose alla jävla kränkta idioter", och med ditt tänkande kommer just detta ske eftersom ingen kommer stoppa det.

#18 JohanSten: Nej. Om man inte känner att man passar in som man/kvinna är oväsentligt. Man är född till antingen man eller kvinna (biologiska specialfall kan väl få ett eget "alternativ") och ska därmed definieras som detta.

Sociala kön är ett fördärv som inte tillför något produktivt till samhället (utan tar istället resurser). Istället för att ta bort stereotypbilderna av män och kvinnor har man skapat nya stereotyper för att man tydligen tror att det kommer hjälpa. Snacka om att inte angripa roten av problemet i.e. ologiskt.
JohanSten, Donator 2017-07-15 14:37 | #24
#23 Lawliet: Haha ja, du har rätt i att det inte är helt och hållet logiskt i sig, men det är logiskt att man tar den "utvägen" i den rådande situationen. =) Sorgligt är det så klart i vilket fall. Så länge befolkningen i stort vill bibehålla könsrollerna som man och kvinna generellt har, så är det inte mycket annat man kan göra (om man inte vill vara revolutionär och få ännu mer pisk då).
larry, Donator 2017-07-15 15:05 | #25
Haha, ni som sitter och grinar över denna förändring är lika tragiska som folket som ville genomföra den.
Shawaam, Donator 2017-07-15 15:48 | #26
#22 Roger: Tycker ärligt talat att personer som säger åt en annan att begå självmord förtjänar en direkt ban.
Inlägget är borttaget 2017-07-15 17:06 | #27
korvkioscar, Donator 2017-07-15 17:10 | #28
#27 jagskabarataminbollo: Kys = Kill your self
Roger, Admin, Donator 2017-07-15 17:17 | #29
#26 Shawaam: Njaa.
Beror lite på, "kys" är mer slang som kidsen använder idag, däremot så plockar han en notis, ser jag att han fortsätter med den attityden så kan det bli repressalier.
Det är ändå Existenz och folk ska kunna föra en hård debatt här, nu gick det lite över gränsen visserligen, men inte tillräckligt för en ban.

Men som sagt, fortsätter han så blir det en ban.
Jag plockar notiser nästintill dagligen på folk.
HampusS1, Donator 2017-07-15 17:35 | #30
#29 Roger: Att föra en hård debatt och att endast komma med påhopp utan någon form av motargument är iallafall i mina ögon helt olika saker dock :)
jagskabarataminbollo, Donator 2017-07-15 17:50 | #31
#28 korvkioscar: Tack för klargörelsen.
Roger, Admin, Donator 2017-07-15 18:38 | #32
#30 HampusS1: Det är absolut inte okej!
Men jag tänker inte banna folk till höger och vänster bara för att de beter sig som idioter vid enstaka tillfällen.
Nu är han dock noterad, ser jag det igen så blir det repressalier för honom.
FyFan, Donator 2017-07-15 19:06 | #33
#25 larry: Hur så? Att förbjuda vanliga ord är rätt fascistiskt om du frågar mig, men LGBT-gruppen kanske är fascister och det är väl ok.
jagskabarataminbollo, Donator 2017-07-15 19:17 | #34
#25 larry: Och du tror inte hela skiten kommer trappas upp? Tänk lite förfan smartskaft.
f_4, Donator 2017-07-15 22:49 | #35
#26 Shawaam: Äh fjant. Trodde du klarade av lite hårda ord över internet. Annars har du kommit till fel sida ;-)

"kys" är förövrigt den töntigaste förolämpningen man kan komma med.
Shawaam, Donator 2017-07-15 23:22 | #36
#35 f_4: Det är skillnad på att klara av det och att acceptera det.
Inlägget är borttaget 2017-07-15 23:28 | #37
larry, Donator 2017-07-15 23:29 | #38
#33 FyFan: Vart har ord förbjudits? Pratar du om något annat än artikeln?

#34 jagskabarataminbollo: ARG! Ta en toy. Nej, det kommer inte "trappas upp", oavsett vad jättearga tangentbordskrigare som bara skriver i svart och vitt hävdar. Vad ska hända härnäst, menar du? Att SL gör något liknande? Gud förbarma oss!

#32 Roger: Är det för att det inte skulle bli några av oss kvar då? :D
Inlägget är borttaget 2017-07-16 01:27 | #39
FyFan, Donator 2017-07-16 01:29 | #40
#38 larry: Dom har förbjudit ''gentlemen'' och ''ladies'' om du missade det, tågkonduktörerna får inte säga dessa länge = förbjudits. Om inte din definition av förbud är annorlunda än den i ordboken dvs.
Roger, Admin, Donator 2017-07-16 02:47 | #41
#38 larry: Typ.. ;)
larry, Donator 2017-07-16 15:09 | #42
#40 FyFan: HAHAHAH

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.055959 sekunder för 4 ninjor att ha ihjäl 43 samurajer!


Donera Mera!