Länkar Forum
Hemsida   Japan förbereder sig på krig: Robotförsvaret aktiveras i flera städer @ SVT Tillbaka
Kommentarer 14 kommentarer, 4258 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
novakk, Donator 2017-08-13 00:19 | #1
Jävlar Japanesarjävlar som håller på att försöka starta världskrig genom att skydda sig mot ett hot!1!1!1111!!!!

Mvh SJW-rörelsen
FyFan, Donator 2017-08-13 01:40 | #2
Japan sending PlayStations.
FireWaia, Donator 2017-08-13 01:50 | #3
Vad är meningen med detta patetiska skådespeleri? Skulle galningen försöka göra något alls så skulle praktiskt taget hela världen vara ense om att göra nordkorea till glas?
sadjeppe, Donator 2017-08-13 08:55 | #4
#3 FireWaia: Frågar du Kina så är det nog inte så att de hoppar av glädje när det kommer till att USA (eller något annat land för den delen) eventuellt skulle invadera NK.

Bortsett från att Kina besitter kärnvapen och har en av världens största militär, så är de världens största/näst största (vet inte om de eller Tyskland är störst nu) exportland, vilket betyder att det är få länder som vill göra sig osams med Kina. Att hamna i konflikt med Kina skulle kunna få ekonomiskt förödande konsekvenser för vilket land som helst.

Det enda positiva är att även Kina är kritiskt inställda till NK's kärnvapenprogram. Frågan är vad de ogillar mest. Deras kärnvapenprogram eller västerländska "grannar".
FireWaia, Donator 2017-08-13 09:48 | #5
#4 sadjeppe: Kina skulle ALDRIG riskera något så enormt som världskrig över att USA reagerar på Nordkorea, det är ju befängt. Visst är det så att USA inte är vänner med alla, men Nordkorea är inte vän med någon.
sadjeppe, Donator 2017-08-13 10:31 | #6
#5 FireWaia: Det handlar inte om att jag menar att de kommer skapa ett tredje världskrig, utan snarare om den ekonomiska konflikt som kan uppstå genom sanktioner osv.

Kina har redan varnat USA för deras agerande i konflikten. Senast när de placerade ut "THAAD" i Sydkorea, vilket Kina menar är ett sätt för USA att övervaka dem.

Kina är allierade med Nordkorea och även handelspartner. Redan under Koreakriget så stred man på Nordkoreas sida, och man har sedan dess varit en av huvudparterna i de "sexpartssamtal" som till och från har ägt rum.

Vad som skulle ske vid en invadering av NK är att Nordkoreanska flyktingar skulle strömma till Kina. Geografiskt sett så är det den säkraste vägen till "säkerhet", bortsett från söderut till Sydkorea. Men där skulle stora delar av striderna sannolikt utspela sig. Kina är inte det minsta intresserade av att ta emot flyktingar från NK, och har tydligt deklarerat att de kommer att försvara sina intressen i regionen (dvs sina gränser). Här menar man då att USA (tillsammans med allierade) är de som skapar oreda i regionen.
FireWaia, Donator 2017-08-13 10:42 | #7
#6 sadjeppe: Allt det är nog sant och väl, men det ändrar inte det faktum att Kina inte kommer ta upp vapen mot USA, och sanktioner händer lite titt som tätt, skapar lite ekonomisk oreda och rättar sen till sig med lite tid, inget kaos-artat direkt. Och att skylla på USA som försvarar sig mot en aggressiv retorik och sen säga att de efterföljande konsekvenserna av det är USA's fel är ju generalfel.
sadjeppe, Donator 2017-08-13 11:07 | #8
#7 FireWaia: Kina är som jag skrev antingen världens eller världens näst största exportland. Jag vet inte exakt hur insatt du är i ekonomi och vad det skulle kunna få för konsekvenser om Kina satte in ekonomiska sanktioner mot USA, men det skulle skapa betydligt mycket mer en "lite ekonomisk oreda".

Jag vill klargöra att jag inte menar att det är USA som bär ansvaret för eventuella konsekvenser om en invardering skulle ske, utan att det är Kinas inställning till det hela.
brutefish, Donator 2017-08-13 12:19 | #9
#8 sadjeppe: hur skulle kina sätta in "ekonomiska sanktioner" mot usa när deras huvudgrej är att sälja skit till usa?
om usa slutade handla i kina skulle det kännas rejält, att vara sams och kränga till usa är viktigt, mycket viktigt.

dessutom sitter kina på mängder med amerikanska statsobligationer.

detta är ett spel för galleriet, kina "måste" vara kompis med NK då de delar typ samma ideologi, skulle kina till slut vara tvungen att välja så skulle de ta väst. för att bli av med business i japan, usa och eu skulle krasha hela det landet.
Archane, Donator 2017-08-13 12:52 | #10
I brist på kunskap samt motivation för att själv leta fram information om ämnet frågar jag här - om NK skulle blåsa iväg en raket mot USA, och Japan lyckas skjuta ner den, kommer raketen då inte detonera över, eller i närheten av Japan istället? Tänker att radioaktivt nedfall inte lär vara det trevligaste man vill utsätta sig för, speciellt inte Japan av alla länder. Kan de skjuta ned den utan att detonera den?
FireWaia, Donator 2017-08-13 12:56 | #11
#10 Archane: Den detoneras inte av att skjutas ner.
waf, Donator 2017-08-13 15:11 | #12
#8 sadjeppe: Du har inte hängt med, Kinas ekonomi har växt otroligt snabbt på sistone och även börjat flytta sina egna fabriker utomlands.
Dessutom Importerar dom allt mer från tex Taiwan osv numera
sadjeppe, Donator 2017-08-13 16:12 | #13
#12 waf: Uhm.. Har jag påstått att deras ekonomi inte har växt eller något åt det hållet? Tvärtom så är det ju pga att deras ekonomi har växt sig så stark, som jag menar att ekonomiska sanktioner från Kina skulle kunna få förödande ekonomiska konsekvenser för omvärlden.
waf, Donator 2017-08-13 19:00 | #14
#13 sadjeppe: Jaha sry missförstod dig isf

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.019951 sekunder för 3 ninjor att ha ihjäl 16 samurajer!


Donera Mera!