Länkar Forum
Hemsida   Att sälja lotter till skuldsatta – skamligt, Socialdemokraterna @ N24 Tillbaka
Kommentarer 16 kommentarer, 2661 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
ORANGEtm, Donator 2017-09-05 03:13 | #1
Varför? Jag tycker de är kapitalistiskt gjort visar att dom kanske hittar rätt
motherbrain, Donator 2017-09-05 09:53 | #2
Spelberoende aldrig begripit mig på, spelar man bort alla sina pengar får man väl skylla sig själv
Daijahaden, Donator 2017-09-05 10:40 | #3
#2 motherbrain: Mja det finns allt lite etiska kval.

De flesta spelbolag utvecklar sina tjänster för att aktivera hjärnans belöningssystem. De utnyttjar mänsklig psykologi för att göra konsumenten beroende.

Om det nu blir så att konceptet med "fri vilja" blir motbevisat (Börjar verka allt mer som att vi är på väg dit). Ja då finns det egentligen inget försvar för spelbolagen längre.
Ranaki, Donator 2017-09-05 11:12 | #4
#3 Daijahaden: +1
Svennisfan, Donator 2017-09-05 14:01 | #5
#3 Daijahaden: Om "fri vilja" blir motbevisat kan vi inte skylla på någon längre, inte ens oss själva för att vi skyller på spelbolagen. Mördaren som har försvaret "min vilja är inte fri" får höra från juryn "Inte våran heller, till fängelset med dig".

OnT. gambling av de flesta slag är ett sätt för mängden att förlora pengar med enstaka få mer pengar än de sätter in. Lotteri är alltid sådant, 100x pengar in från 100y personer, 90x pengar ut till 2y personer. Vill man hjälpa folk ur skulder bör man inte göra det enklare för dem att vara med på sådant.
f_4, Donator 2017-09-05 16:53 | #6
Jävla amöbor som skyller på staten för sitt spelberoende. Nästan lika äckligt som knarkare som skyller på staten för att det dom röker inte är lagligt.
mrfish, Donator 2017-09-05 17:33 | #7
#6 f_4: Men det är staten som har stiftat droglagarna så det är ju en annan sak. Är inte staten som har skapat beroenden.
Sixblade, Donator 2017-09-05 17:43 | #8
Spel, som lotter är bara en skatt på dumhet.
Session13, Donator 2017-09-05 20:00 | #9
#6 f_4: Det är väl ingen som skyllt sitt beroende på staten, vart fick du det ifrån?
Men att regeringen speciellt S, som ska vara ett socialdemokratiskt parti, utnyttjar sina egna medlemslistor för att sälja lotter är ett svek, då de i de flesta annonser dolt sin del i lotteriförsäljningen.
Att de utöver det ordnat så att de får sälja lotter via faktura, även till såna som inte betalat tidigare lotter, är ett utnyttjande av personens beroende eller desperata försök att lösa sina ekonomiska bekymmer.

Att de annonserat det här lotteriet med en kvinna i ekonomisk kris, som köpte biljett via faktura, vinner och klarar sig ur krisen är helt sjukt. Detta hade kritiserats oavsett vem lotteri innehavaren var, snacka om att slå neråt.
f_4, Donator 2017-09-05 20:33 | #10
#9 Session13: "Det är väl ingen som skyllt sitt beroende på staten, vart fick du det ifrån?"

"Men att regeringen speciellt S, som ska vara ett socialdemokratiskt parti, utnyttjar sina egna medlemslistor för att sälja lotter är ett svek"

Det du och artikeln gör är att beskylla staten(sossarna) för idioters spelmissbrukande. De hade varit nere i träsket i vilket fall men nu finns det något annat än en själv att skylla på. :)
Bunnie, Donator 2017-09-05 22:12 | #11
#10 f_4

Kombispel - "Detta bolag har fått undantag från svensk lag, av den socialdemokratiska regeringen, för att kunna sälja lotter på kredit, det vill säga sälja till människor som kanske inte är förmögna att göra rätt för sig. Självklart går all vinst rakt ner i partikassan."

Är det inte ganska omoraliskt att göra ett undantag in the fkin law för att få kränga fler lotter till spelmissbrukare?

f_4, Donator 2017-09-05 22:19 | #12
#11 Bunnie: Visst är det så, men det är inte vad som diskuterades.

Det är inte statens fel att losers är spelberoende och sätter sig i en ekonomisk kris.

Såvitt jag vet så hade dessa nollorna istället för att köpa lotter på kredit sålt knark/stulit etc om inte staten gjort det lättare för dem.

Poängen är att spelmissbrukare har ett jävligt snett tankesätt och det är inget man kan beskylla staten för.
AlleOpsO, Donator 2017-09-05 22:47 | #13
Hade varit intressant att se en källa på det han säger dock :o någon annan sol har kanske? Eller är det fake News? #källkritisksedandonaldtrump
Session13, Donator 2017-09-05 22:50 | #14
#12 f_4: Problemet är inte att de säljer några lotter.
Problemet är att de har möjligheten att betala med faktura, även när de inte betalat föregående lott så kan de ändå köpa fler.

De riktar in sig mot missbrukare med reklamen som beskrivs i artiklarna som skrivits på diverse nyhetssidor.

De dolde i de flesta (alla utom en, som jag förstog det), att det var Socialdemokraterna som stog bakom lotteriförsäljningen men utnyttjade medlemslistorna.
Detta hade varit lugnt i min mening om de inte försökt dölja det.

Sen att de har ett undantagstillstånd från svensk spellag, att i princip kunna köpa lotter på kredit, är att tillgodose spelmissbrukares vanor.

Summering:
1. De riktar reklam mot missbrukare.
2. De gör det möjligt att köpa lotter via faktura och stoppar inte framtida köp när gamla betalningar inte skett.
3. De har dolt i de flesta fall att de är försäljarna av lotterna.

Skulle DU välja att börja sälja sprit via faktura, annonsera mot alkoholister och sedan låta dem fortsätta handla via faktura utan att betala?
Bunnie, Donator 2017-09-05 22:58 | #15
#12 f_4

Jag vet inte riktigt vem du diskuterar med i så fall, är ingen som påstått att det är statens fel att det finns spelmissbrukare :S

Men för att gå vidare på dina andra "argument" - Jag vet inte om du hade en spelmissbrukande far som spöade dig, men ditt förakt/fördomar mot spelmissbrukare känns rätt skev och överdriven, tror inte dom flesta spelmissbrukarna är langare och tjuvar direkt :D

Hur som så vill jag hålla med dig att spelmissbrukare har ett snett tankesätt, det kan man inte beskylla staten för, däremot kan man absolut beskylla staten för hur dom väljer att hantera människor med dessa problem.

Och i det här fallet så tror jag vi kan vara överens, att underlätta för en människa med skulder att skuldsätta sig ytterliggare, för att finansiera lotter!? Och dessutom genom undantag i lagen, inte är värst högaktningsfullt.
f_4, Donator 2017-09-05 23:43 | #16
#15 Bunnie: Mitt förakt kommer från att jag jobbat på ett ställe som hade vegas-maskiner. ;-)

De flesta är normala människor ja, men det är inte dem som spelar för pengar dom inte har. Jag snackar om bottenskrapet som kommer leva på andras pengar oavsett vad staten gör.
Vårt land ställer upp för alla som vill ha hjälp, men skiter man i det och spelar upp sitt soc-bidrag så blir det svårt att hjälpa en sån människa.

Visst, jag kan hålla med om att det är fel att utnyttja dessa människorna men dom är körda i vilket fall.

Nu äre läggdags, godnatt!

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.032729 sekunder för 5 ninjor att ha ihjäl 16 samurajer!


Donera Mera!