Länkar Forum
Film   När svenska lärare får nog av sina elever Tillbaka
Kommentarer 22 kommentarer, 10400 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
Shawaam, Donator 2017-09-12 00:13 | #1
Ibland så hade barnaga varit en bra sak...
Session13, Donator 2017-09-12 00:26 | #2
Avskyr barn.
Ultima, Donator 2017-09-12 01:15 | #3
"livets hårda skola" in the making
Bling925, Donator 2017-09-12 01:52 | #4
Noll respekt. Bortkastad jävla skräpgeneration.
Axberg, Donator 2017-09-12 05:23 | #5
Svenskläraren*
Sheitan, Donator 2017-09-12 06:15 | #6
Stryk bör de ha.
kIMMEN, Donator 2017-09-12 06:48 | #7
Kalla mig inte invandrare allo
Roger, Admin, Donator 2017-09-12 09:57 | #8
#5 Axberg: Du kanske ska kolla på länken innan du kommer och ska leka expert?
creftan, Donator 2017-09-12 10:05 | #9
#5 Hahahaha, så bra!
Miyavilainen, Donator 2017-09-12 10:08 | #10
#1 Shawaam: Barnaga ÄR en bra sak. Anledningen att ungar idag kan bete sig illa mot vuxna, är att ALLA barn vet att man inte får slå barn. Man får inte röra ett barn. Det är det första dem lär sig.

Ungar har respekt för vuxna i andra länder men inte i Skandinavien, för här finns inga konsekvenser. Hade ungen i första klippet förväntat sig ett hårt tag i armen och en lätt lavett så hade han förmodligen varit den lydigaste jäveln på den skolan.
baerfis, Donator 2017-09-12 11:16 | #11
Är ju tragiskt egentligen vad bakbundna lärarna är. Det finns i regel inget de kan göra om en unge beter sig som en idiot i klassen och vägrar att gå ut ur klassrummet.
calixtus, Donator 2017-09-12 12:53 | #12
#10 Miyavilainen: Vet inte hur gammal du är men det här är inget direkt nytt fenomen. Nämn ett land där skolaga är tillåtet och har samma levnadsförhållande som skandinaviskt standard.

Om man behöver slå ett barn har man ingen aning hur man uppfostrar eller sätter disciplin. Varför är det okej att slå ett barn men inte en bråkig vuxen, en gamling som käftar emot? En fånge?

Vet inte vilken värld du lever i där man kan slå svagare personer och få respekt. Kallas rädsla. Barn presterar sämre om dom blir slagna samt kommer antagligen ha sämre socialkompetens och utveckla psykiska problem.
Kan det vara så att dom eleverna som bråkar mest lever med föräldrar som slår barnet? Skiter i barnet och sätter inga regler eller gränser? Dom blir bortskämda och blir aldrig straffade när dom gör något dumt?

Har blivit uppfostrad med att respekt är något man måste förtjäna och inte något vuxna/lärare/auktoritet förväntar sig att ha.
Det intalar bara personen bara att man har ingen rätt att säga ifrån eller klaga när de gör något fel.

https://www.raddabarnen.se/Documents/vad-vi-gor/sverige/vald-och-overgrepp/detta-borde-alla-veta-om-barnmisshandel.pdf
Miyavilainen, Donator 2017-09-12 15:20 | #13
#12 calixtus: Barn är i en utvecklingsfas som vuxna och äldre redan är förbi. Jag menar självklart inte att man ska ställa sig och måtta knytnävar i ansiktet på små barn bara för att de beter sig illa, det kallas barnmisshandel. Men om en unge vägrar lämna klassrummet när den beter sig illa så blir det bara värre om läraren inte har auktoritet att ta tag i barnets arm och placera ut den ur klassrummet manuellt.
Det är inte direkt misshandel att göra så, och vet ungar om att vuxna får ta tag i dem i armen så får de också mer respekt för deras auktoritet.

Sedan finns det ungar som är ännu längre från bra uppfostrade och ändå ska bete sig illa, och till och med försöka slå/sparka på vuxna som försöker säga till dem. Då skulle en ofarlig lavett vara överraskande och inskänka en ny uppfattning om hur man ska bete sig i värden.

Rädsla är inte svaret, nej. Men särskilt barn som lär sig att vuxna inte ens får lägga ett finger på dem om de moppsar upp sig blir klart mer problematiska. Det är dessa som växer upp och blir narcissistiska vuxenmobbare.

Jag tycker synd om dina barn/möjligtvis framtida barn. Du är förmodligen en sådan förälder som skulle anmäla din unges mellanstadieskola för läraren röt till och knäppte med fingrarna för ungen vägrade sluta skrika könsord till en annan elev.

Ta första klippet som exempel. Det fungerade inte särskilt bra med att gång på gång snällt be ungen lämna skolan, samt mjukt försöka leda ut honom. Efter detta är ungen betingad ytterligare att man kan bete sig hur som helst utan konsekvenser, och sådant kommer hänga med till vuxen ålder.
Hade läraren dragit till i armen (helt ofarligt) så hade det däremot ingett en viss respekt som fått ungen att tänka över sitt beteende. Barnet hade också vuxit upp med ett bättre konsekvenstänk, att beter man sig illa kan faktiskt folk bli arga på riktigt.
Session13, Donator 2017-09-12 15:24 | #14
#12 calixtus: negative reinforcement.
Dåligt beteende ska inte belönas eller tolereras.
Inte heller barnmisshandel men om inte ett barn är cpskadat så lär de sig ganska fort om man sätter gränser och att dessa inte ska överträdas.

Vilken av ungarna i videon förtjänade INTE en lavett, i ditt tycke?
Macke, Donator 2017-09-12 16:00 | #15
Alltså svarta killen.. Herrejävlar vilken förbannad jävla idiot. Börjar brösta upp sig. Fan, han skulle verkligen behöva bli sänkt. Totalt golvad.

För det andra. Snorungar som sitter och filmar sina lärare när dom försöka få ordning på ett fallet Sverige.
Fuck vad detta land är kört.
fatrak, Donator 2017-09-12 16:34 | #16
varför ska barm alltid vara så jäkla barsnliga för? det är ju helt orimligt.
JohanSten, Donator 2017-09-12 16:40 | #17
Lite lite "konfirmationsbias" här kanske, men svenska lärare överlag verkar vara extremt kassa på att hantera konflikter överhuvudtaget. Det säger jag som en som skrikit åt och släpat på ett gäng ungar själv, men det är ju när de spöar andra ungar och inte när någon bara är spydig för fan.
kickthelord, Donator 2017-09-12 21:40 | #18
#17 JohanSten: de är sällan kassa, det är bara det att de är så jävla bakbundna, visar de auktoritet så får dom föräldrarna på sig, som går till rektorn, och då får läraren rektorn på sig för att rektorn i sig inte alls har lust att anmälas till skolnämnden. Det är exakt så det fungerar.
wqube, Donator 2017-09-13 00:03 | #19
#13 Miyavilainen: Problemet är att du först förespråkade barnaga, vilket inkluderar en jävla massa mer en ett stadigt tag om en arm.
Jag tror på att lärare behöver lite mer befogenheter, då det finns exempel på lärare som blivit anmälda, och sparkade, för småsaker, som att ta tag i armen på elever.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12698804.ab
Men samtidigt tror jag inte man ska likställa respekt och rädsla som medel för disciplin i klassrummet.
Inlägget är borttaget 2017-09-13 10:02 | #20
calixtus, Donator 2017-09-13 10:12 | #21
#13 Miyavilainen: Jag tror du inte förstår vad barnaga är och innebär. Du förstår inte heller allvaret i att slå ett barn som är "ännu längre från bra uppfostrade" och menar att det skulle göra dom bättre. Tror du inte förstår vad uppfostran och disciplin menas.
Jag tror om du har barn kommer du bli anmäld till soc någon gång då du predikar vanvård. Ganska tragiskt att folk ser våld som lösning speciellt till barn som du själv säger "Barn är i en utvecklingsfas som vuxna och äldre redan är förbi."
Och jag kan omöjligt tro att du gick i skolan när barnaga var fortfarande lagligt och du har upplevt barnmisshandel.


När orden tryter kommer nävarna fram.

#14 Session13: När sa jag att det skulle tolereras eller belönas?

Ingen unge, har stunder då jag vill klappa till yngre men det har alltid fungerat bättre och vara bestämd och straffa dom.
Slår du hundar när dom gör fel? Har du märkt hur en hund som blir slagen beter sig? Ungar kommer reagera negativt, dom kommer bli mer bråkiga, ta till våld om dom inte gjorde det innan våga att utmana "vuxna". Dom kommer inte ha så kallad "respekt" för folk som inte slår dom redan. Gl att fixa det problemet sen.

Växte upp med att min familj var stödfamilj till andra barn som vissa blev slagna hemma eller levde i misär. Man märkte i början dom var konstant rädda för att gör fel i hemmet, börja grina när pappa sa ifrån för en liten grej. För dom var rädda att bli slagna. Men efter ett tag så lyssnade dom på min mamma och pappa utan att bråka med dom, och det var tack vare att dom inte gav upp på ungarna med att sätta reglerna och vart gränsen gick utan att slå dom när de fick sina utbrott.
Att uppfostra en unge är en krävande grej men om du sätter gränser från dag 1 och följer dom kommer ungen att sköta sig, men dom kommer utmana och testa hur långt dom kan gå. Så fort du visar svaghet och ger efter, så har du gett dig enbart mer jobb. Lärarna ska ha kunskap hur dom ska lära ut men många lärare vet inte hur man pratar med barn/ungdomar. Eller sätta gränser utan att bli fysisk.

#19 wqube: +1
Majbrasan, Donator 2017-09-13 20:45 | #22
Barnaga är aldrig ok, och tillhör vad jag hoppas, svunnen tid. Med det sagt är det sorgligt när lärares tid går till uppfostran. Det ska gå till utbildning, och därmed basta. Det gör mig uppriktigt förbannad att en del föräldrar förväntar sig eller tror att lärare ska göra deras jobb åt dem. Apropå uppfostran gläds jag i alla fall åt att allmän värnplikt införts igen.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.050028 sekunder för 4 ninjor att ha ihjäl 23 samurajer!


Donera Mera!