Länkar Forum
Hemsida   Kärnvapen kan ingå när Nato övar i Göteborg Tillbaka
Kommentarer 10 kommentarer, 2680 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
Flapflapflap, Donator 2017-09-14 12:09 | #1
Skrev inte regeringen under FN's uppmaning mot dearmering av kärnvapen, eller något i den stilen?

Bör man inte kunna kräva en respons av regeringen pga detta?

Och varför tillåts Nato ens ha övningar i Sverige om vi inte är med i Nato? Det stör som fan när dom flyger omkring hela tiden här uppe
Fallos, Donator 2017-09-14 14:13 | #2
Äh bara o köra på istället. Jag hatar alla människor ändå.
Dekadence, Donator 2017-09-14 18:13 | #3
#1 Flapflapflap: 1. Det är en tramsartikel, skriven av en tramsjournalist, om en tramsig och tragisk människa. Självklart kommer inga kärnvapen att vistas i Sverige under FMÖ 17.

2. Det är inte en "nato-övning", det är en försvarsmakts övning, med syfte att öva försvar av Sverige med hjälp av inbjudna nationer.

Folk i Sverige borde vara mer upprörda hur Ryssland vägrar avslöja hur många deltagare de kör med under sin övning Zapad, som är en invasionsövning, något man i regel delger intresserade länder så man kan skicka observatörer.

Vi har exempelvis ryska observatörer med på FMÖ 17.
Byzzan, Donator 2017-09-14 23:36 | #4
#3 Dekadence: Folk i detta land borde vara mer upprörda över Aurora 17 och samarbetet med North Atlantic Terror Organisation (NATO). Det är ett steg i helt fel riktning för Sverige. Ryssland är det land Sverige borde vara minst rädda för.
Dekadence, Donator 2017-09-15 02:50 | #5
#4 Byzzan: Putinist
Sanctuary, Donator 2017-09-16 12:48 | #6
#4 Byzzan: Vi tillhör väst, NATO är väst. Lev med det. Det enda givna är att Sverige ansluter sig till NATO för att motverka aggressioner ifrån regimen och diktaturen i Öst.

Allt samarbete med Ryssland är inget annat än högförräderi.

#1 Flapflapflap: Det är inte NATO som håller i övningen, det är försvaret. Nu får de dessutom öva mot kvalificerade motståndare i form av amerikanska armén och andra NATO-förband, som bjudits in av Svenskar.
Jävla miljlöpartist.
Inlägget är borttaget 2017-09-16 18:56 | #7
Malkom, Donator 2017-09-16 19:13 | #8
Desorientering. Precis vad en fiende vill. Tramsartikel.

Verkligen #Byzzan?
Skit i Nordkoreas robotavfyrning i natt igen.
Skit i Rysslands 200 000-man starka krigsövning ZAPAD 17 där bland annat anfall mot väst övas!
LÅT OSS ISTÄLLET STOPPA AURORA-17 DÄR FÖRSVARSMAKTEN OCH CIVILA MYNDIGHETER ÖVAR FÖRSVAR AV SVERIGE I HÄNDELSE AV KRIG FRÅN DEN DÄR GRANNEN SOM JUST NU ÖVAR ANFALL!
Make sense?

Högljudda s k fredsaktivister här hemma (typ du), på sina håll uppbackade av bl a kulturpersoner och Miljöpartiet (i regeringsställning), verkar inte vilja beröra Zapad och de nära på en kvarts miljon soldaterna i rörelse. Då är det tyst men man slår gärna på stora trumman mot att vårt eget försvar för första gången på 20 år genomför något av större volym – där större volym utgör mindre än 10% av vad ryssarna väljer att braka igång med.

Zapad (eller ”Запад”) betyder förresten Väst på ryska. Tänk att väderstrecken öst och väst, trots att så lång tid hunnit passera sedan Berlinmurens och sovjetdiktaturens fall samt den s k demokratiprocessen i Ryssland, fortfarande anger skillnaden på ”vi och dom”.

Vart i gråzonen mellan fred och krig befinner vi oss tror du? Har vi de senaste åren sett några påfrestningar på samhället? Har vi upplevt några terrordåd i närområdet? Ser vi dagligen "skjutningar" på gator i vårt land? såg det ut så här för 10 år sedan? Har vi sett några andra säkerhetshot? Är det inte märkligt hur ofta tågen inte fungerar som dem ska för att "datorstyrda spårväxlar" inte fungerar som dem ska? Cyberattacker i övrigt? Märkliga elavbrott runt om i landet?

För att fastställa om man är i Gråzonen mellan krig och fred, finns det punkter man kan gå efter:
* Ultimatum, Sanktioner, beroende, propaganda, specialoperationer, kränkningar, maktdemonstration, subversion, intervention, maktprojektion, cyberangrepp.
Och på den högsta nivån innan ett land är i krig
* Sabotage, blockad, Angrepp på samhällskritisk information, krigsföring genom ombud och tillsist, TERROR.

Låt oss spela bingo, och säg till när du hittar minst 5 punkter i gråzonen.

Cyberattacken, ubåtskränkningen, terrordådet, gatuskjutningar, det fällda vindkraftverket i Vetlanda, tågproblemen, propagandan på rysk tv, skandaler på högt uppsatta människor i regering/riksdag, transportstyrelsen.

Kalla det vad du vill. Jag är glad att jag jobbar i försvaret om något händer. Hellre ett vapen i handen än att gå på flykt.
Sanctuary, Donator 2017-09-16 21:07 | #9
#8 Malkom: You. I like you.
Malkom, Donator 2017-09-17 01:56 | #10
#9 Sanctuary: Jag blir bara så jäkla nojig när jag ser de personer jag jobbar för att försvara bete sig som foliehattsmongon.

Det finns anledningar till att vi kallade ubåtsjakten för en operation utåt, och inte för en ubåtsjakt. Det fanns en ubåt där, men iom att man kallade det för en operation, så kunde man inte misslyckas. En operation går ut på informationsinhämtning, och information i form utav spår fick man - hade man påträffat ubåten så var givetvis corvette och båtar beväpnade med skarp-am, och då hade man sänkt den. Nu inträffade inget av detta, men man lyckades fortfarande med det man påstod sig syssla med.
Så om vi var nära att landa i ett krig då? ja, vad fan tror befolkningen av vi är i dag? Ryssen är inte en fiende för att vi är ett land i europa?
Well, det är även Ukraina.

Terrordåd, cyberangrepp, skandalerna i regeringen, transportsstyrelsen, strömavbrott, gatuskjutningar, demonstrationer sponsrade av partier som har kommunistiskt samröre. Ja, nog fan sitter det någon jävel i väst och ler åt allt detta. Det är ju bara ett test och ett bevis på hur sverige reagerar när samhället blir utslaget eller behöver aktiveras, även det är en form utav informationsinhämtning. Lika jävlig informationsinhämtning som de som tagit sig tillfälle att detaljfotografera och mäta militärmateriell på öppna regementsdagar för allmänheten.

Att vi är avlyssnade på övningar är heller inget ovanligt, men så länge man har sin kaffe-kopp, sitt duntäcke och tak över huvudet, så behöver vi inte vara rädda för vår "vän" i väst.
Europas största kust är inte alls viktig, oavsett om vi är med eller inte med i Nato, så blir vi indragna i en konflikt, vare sig den landar i baltikum eller ett annat europeiskt land.

Där är vi idag.

och visst är det bra att försvarets aktiverats nu när Aurora och Zapad råkar sammanfalla vid samma datum, för vad hade hänt om 250 000 man valt att åka direkt över östersjön ist för att styra mot kaliningrad, när det tar 7 dagar att mobilisera oss, utan amerikansk/fransk/norsk/finsk-hjälp.

Jävla kommunist luffare. fan vakna.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.022874 sekunder för 4 ninjor att ha ihjäl 11 samurajer!


Donera Mera!