Länkar Forum
Film   Ledsen vegan vill inte höra om bacon Tillbaka
Kommentarer 32 kommentarer, 6799 klick.

Raderar...
Deathqon, Donator 2017-12-04 00:24 | #1
#ButBacon
ziDDi, Donator 2017-12-04 02:05 | #2
Bacon love, bacon life
skyttekungen, Donator 2017-12-04 02:27 | #3
Rub some bacon on it
Sockerr, Donator 2017-12-04 06:04 | #4
Trodde det var clickhole först
EpicSallad, Donator 2017-12-04 07:26 | #5
Meat is murder!
creftan, Donator 2017-12-04 08:17 | #6
#BaconToo
Flenset, Donator 2017-12-04 08:44 | #7
Köper tortyrfria bacon.
ksww, Donator 2017-12-04 09:06 | #8
Självklart måste vi lära oss att äta mindre kött i vårt samhälle för att klara vissa förutsättningar, men en video som är riktad åt mina känslor istället för åt min logik kommer aldrig få mig att fatta ett beslut i mitt liv. En video som dessutom är fylld med faktafel där de faktiskt försöker vara vetenskapliga. Folk verkar inte förstå vad kolesterol är. Ja, ditt kolesterolvärde går upp om du äter kött, men kolesterol är ett livsviktig ämne för din kropp. Dock är bacon bland det mest onyttiga köttet du kan äta, just för processeringen av det. Ät kött, din kropp mår bra av det, men välj hellre ett närproducerat och färskt kött.
LillSHomis, Donator 2017-12-04 15:14 | #9
Blev fan sögen på hamburgare.
Tbh, dont give a fuck. det är djur. Dom är till för att ätas. Om det är så jävla svårt för henne att acceptera det så får hon väl hålla sig inomhus, ingen orkar höra på hennes jävla gnäggande
nagelbitarn, Donator 2017-12-04 15:58 | #10
Lite väl aggressiv video, men vegan är man ju oftast för att man tänker med känslor och inte "logik" som beskrivs ovan, även om det naturligtvis finns goda rationella skäl att avstå kött. Får dock hålla med om att folk som frågar "but what about bacon?!" framstår som sjukt lågintelligenta och töntiga...
ksww, Donator 2017-12-04 16:17 | #11
Vore jag vegan och jag blev hembjuden på middag till någon och dom har stått och lagat mat i timmar men inte visste jag var vegan, så hade jag käkat det dom hade lagat ändå. Man vräker inte ur sig "Men jag äter ju inte kött" under sådana omständigheter. Det kvittar vilken moralisk inställning man har till djur, man äter och är tacksam ändå.
nagelbitarn, Donator 2017-12-04 16:37 | #12
#11 ksww: Om man är vegan på den nivån att man vägrar i det läget så har man ju naturligtvis varit beredd på att folk inte visste och därför sagt något innan. Hade ändå aldrig tänjt på mina ideal för att undvika att såra någons känslor. Beror ju naturligtvis på hur man säger det också.
Denkan4Sure, Donator 2017-12-04 17:18 | #13
Lillsyrran valde att bli vegan för några år sen för att hon tyckte synd om djuren. Hon äter inget kött eller livsmedel med ämnen från djur t. ex gelatin som är vanligt i godis och framställs från djurhud och ben. Om jag steker kött i en panna så kan hon inte steka sin egen mat i samma panna utan att diska den först för att köttfettet inte ska blandas med hennes mat. Kan känna att det är lite väl extremt, men har väl viss förståelse för hur hon känner och antagligen så har hon sett massa klipp på nätet hur boskapsdjur växer upp i trånga utrymmen och behandlas vårdslöst för att sedan få en bultpistol mot huvudet och tömmas på blod.

Finns det någon här som är bättre insatt i ämnet som kan förklara för mig som okunnig om denna bild av uppfödning och slakt stämmer även här i Sverige så man kan bemöta hennes tankar på ett bättre sätt? Respekterar hennes livsval, men vill gärna kunna bidra med lite andra perspektiv och synvinklar om ämnet.
ksww, Donator 2017-12-04 18:10 | #14
#Denkan4Sure: Jag skulle gissa att din syster är tonåring. Att vara vegan brukar faktiskt försvinna med åldern. Man blir väldigt lätt influerad av sånt när man är i den åldern. Finns inte så mycket du kan göra åt, ingenting du säger kan få henne att tänka annorlunda. Det enda du kan säga är att svensk djurhållning är bland, om inte DEN bästa i världen. Jag är uppväxt på gård med djur och jag äter kött, men de som bor i storstadsområden brukar få moraliska dilemman om köttproduktion just för att de aldrig upplevt hur det faktiskt går till. I Sverige måste alla slaktdjur som skall säljas kommersiellt bedövas först. Det gäller till och med fjäderfä, men de får bedövas med koldioxid vilket större djur inte tillåts att bli, då är bultpistol vanligt. Vad som isåfall skulle vara värst om man inte vill att djur lider, är att dricka mjölk i Sverige som inte har någon EKO eller KRAV-märkning. De står fastkedjade för att producera mjölk. Kreatur som går till slakt skall i regel röra på sig för att få ett bättre kött.
Aduvet, Donator 2017-12-04 18:12 | #15
Är inte själv vegan på det sättet att jag reflekterar över alla mina val jag gör hela tiden, jag är däremot vegeterian och undviker kött, mejeri, mjölk etc i den månen det går.

Angående det du #13 Denkan4sure nämner med djurhållningen i Sverige så behöver man inte googla länge för att få fram exempel på att våran goda tro om att vi är bättre här - stämmer inte.

Det är fortfarande kossor som blir tvångsinseminerade (våldtagna) för att få kalvar, kalvar som en vecka efter födseln blir fråntagna från deras mödrar för att hamna på slaktbordet (om man nu har otur och blir hane dvs)

Sen produceras det mängder av mjölk som egentligen skulle gå till kalvarna, mjölk som dessutom är vetanskapligt bevisat att orsaka både cancer och vem är det som dricker mjölken? Äter osten?

Jo vi människor, för alla vet ju att människor är gjorda för att dricka komjölk som dessutom innehåller östrogen? :D

Jag anser att ju mer man forskar i ämnet desto mer upptäcker man om hur skadligt både kött och mjölk faktiskt är men det hyschas mycket, kött och mejeri industrin är enorm och lobbyföretagen gör allt för att mörka hur processerna går till.

Och att hävda att veganer bara tänker med känslor är faktamässigt felaktigt och faktiskt tillochmed förolämpande då det är precis tvärtom. Säger man så har man ingen insyn alls, men om man inte själv sätter sig in i det så kommer man aldrig bli bildad. Och hade ni forskat i det hade ni aldrig mer ätit varken kött eller druckit komjölk.

"Men bacon"
"Ni äter djurens mat"
"Får ni inte näringsbrist"

Ni kan börja med denna:
https://www.youtube.com/watch?v=BrlBSuuy50Y

Och sen kan ni jobba utefter det, men det tror jag inte ni kommer göra för ni är fega och rädda för att bryta mot normen, men framtiden kommer. Var så säkra, och med den måste vi ändra vårat sätt.

Lycka till!
nagelbitarn, Donator 2017-12-04 18:50 | #16
#15 Aduvet: Många av riskerna är ju rejält överdrivna också. Sen kan man ju diskutera om det verkligen är våldtäkt att tvångsinseminera kor. Är det det att avla dem också? Hur vet vi att tjuren ber om lov innan han betäcker dem? Östrogen från kor är knappast verksamt hos människor, liksom deras tillväxthormon har 0 effekt på oss. Du får gärna motbevisa mig om jag har fel. Jag tror att majoriteten av veganer blir det för att de tycker synd om djuren, och en mindre andel som huvudsakligen gör det för planeten eller hälsan. Skrev ju faktiskt att det finns många goda skäl att bli vegan om det nu var mig du refererade till.
ksww, Donator 2017-12-04 19:07 | #17
15# Aduvet: Du verkar ju inte ha varit på många gårdar i dina dagar.
Vi är inte bättre här för vi låter kossor bli våldtagna? Jävla skev du är.
Det finns inga bevis för att mjölk skulle ge oss cancer. Och ja, människor i norden är anpassade för att dricka komjölk. Sluta referera till utländska propagandasidor, ditt utåtvända anus. Det finns inga artificiella tillväxthormoner i svensk mjölk.

http://www.atl.nu/lantbruk/forskare-avfardar-mjolk-som-farligt/
Aduvet, Donator 2017-12-04 19:15 | #18
#16 nagelbitarn
Refererade inte till just dig men kan försöka bemöta dina frågor ändå.

Hur menar du att riskerna är överdrivna?
Svårt att bemöta ditt påstående när jag inte förstår vad du menar, visst klart att fakta kan vändas och överdrivas men faktum kvarstår ju. Det finns direkta sammankopplingar mellan mjölk/mejeri och prostatacancer och även hjärtattacker (högt kolestorol)

1: https://svenska.yle.fi/artikel/2015/11/19/forskare-vid-harvard-mjolk-dodar
2:http://www.lakareforframtiden.se/tag/mjolk/

Finns mängder av fakta inom området hur ko-östrogen påverkar människor, bland annat så leder det till en ökad risk för både cancer och hjärtinfarkter.

Den är alltsomoftast även pumpad med antibiotika vilket leder till problem med antibiotikaresistens i framtiden.

3:http://www.ejnet.org/bgh/nogood.html
4: https://www.youtube.com/watch?v=UcN7SGGoCNI (för er som inte kan/orkar läsa)

Gällande ditt påstående med om tjuren ber om lov eller inte tänker jag inte ens kommentera, kor är inte gjorda för att producera såna sjuka mängder mjölk som dagens industri kräver, punkt.
ksww, Donator 2017-12-04 19:30 | #19
Du refererar fortfarande till utländska studier där artificiell tillväxthormon är lagligt i mjölken. Kom igen. Ge mig lite äkta information och inte spekulationer. Vi producerar mer östrogen i kroppen än mjölk nånsin kan ge oss. Ungefär en miljard gånger mer.
Aduvet, Donator 2017-12-04 19:35 | #20
#19 ksww
Du säger att jag inte är trovärdig och hänvisar själv till Lantbrukets Affärstidning.
Ja för du verkar ju väldigt trovärdig med den källan, jävla pajas.
Inlägget är borttaget 2017-12-04 19:39 | #21
ksww, Donator 2017-12-04 19:41 | #22
Du länkar sidor som propagerar för att det är farligt, kan jag då inte länka sidor som propagerar motsatsen?

Om du åtminstone ska propagera att mjölk är farligt, hänvisa till korrekta källor dock. Såsom:
https://academic.oup.com/aje/article/185/5/345/2981960
Inlägget är borttaget 2017-12-04 20:27 | #23
utter77, Donator 2017-12-04 20:31 | #24
Aduvet, Donator 2017-12-05 16:24 | #25
Kalla Fakta gjorde faktiskt ett reportage för ett par år sedan om hur fantastiskt bra våra svenska djur har det.

Ni kan ju kika på det och sedan fortsätta äta eran bacon och dricka eran mjölk med er goda tro om att våra djur har det så himla bra här.

https://www.youtube.com/watch?v=_Vp9FgYKG7s

arle, Donator 2017-12-05 20:14 | #26
#25 Aduvet: Menn... Ska vi döda alla djur då? Om ingen äter dom varför ska dom finnas? Höns, får, kor, hästar, grisar. Döda dom!
Inlägget är borttaget 2017-12-06 00:50 | #27
Inlägget är borttaget 2017-12-06 00:51 | #28
Aduvet, Donator 2017-12-06 01:01 | #29
#26 arle
Du är säkert en sjukt skön snubbe, din lille skojare där! :)
/jätteprovocerad
ksww, Donator 2017-12-06 09:16 | #30
TRIGGGGGGERED
arle, Donator 2017-12-06 17:17 | #31
#29 Aduvet: Hahaha jovars! :) Men det var en seriös fråga faktiskt. Har du aldrig tänkt så? Skevt ju. Vi har ätit kött så länge. Galet mycket djur skulle försvinna om vi slutade.
mongolen, Donator 2017-12-06 21:21 | #32
Fan bruttoprodukten av köttindustrin är bara negativ, går inte att gå förbi det. Kolla bara på sojaproduktionens största kund. Dessutom skulle en folklig omställning motivera större resurser i forskning på artificiellt kött, kolla bara på impossible burger i usa t.ex. Finns en dessutom en stark tes om att frigående flockdjurs populationsfall är grunden till dom växande ökenområdena i världen. Eftersom dom inte trampar ner gräs i samma utsträckning och täcker jorden så torkar jorden ur snabbare och skapar dålig miljö för tillväxt, ekosystemet rubbas.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.015539 sekunder för 11 ninjor att ha ihjäl 28 samurajer!


Donera Mera!