Länkar Forum
Film   Varför det finns så få överviktiga i Japan Tillbaka
Kommentarer 9 kommentarer, 4053 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
Saftigbulle, Donator 2018-02-15 15:30 | #1
För att deras matkultur inte består av pizza, donken och läskeblask? Precis som andra asiatiska länder så är det väl populärt med kyckling, fisk, ris osv. som innehåller väldigt få kcal per g.
diakai, Donator 2018-02-15 16:27 | #2
Ris är ju inte nyttigt? Innehåller väl massa kalorier och finns massa socker i (Deras recept).
Denkan4Sure, Donator 2018-02-15 17:47 | #3
#2 diakai: Nötter innehåller också massa kalorier, är inte det heller nyttigt? .... massa socker i ris... ok Gösta vi säger så.
Skazze, Donator 2018-02-15 21:46 | #4
#3 Denkan4Sure: vissa nötter. Har fått Candida tror jag och för att bota det måsta man svälta svamp-populationen i magen; Dvs att jag inte kan äta någon form av socker. ETT STORT PROBLEM.

Det enda man kan käka om man vill bli av med skiten är typ:
Blomkål, Vitkål, Ägg och Kyckling.

ALLT annat har någon form av socker, kan fan inte ens äta morötter då dom är framavlade för att smaka sött etc. Samma med potatis, ris, bröd, havregryn, mjöl, you name it.
Denkan4Sure, Donator 2018-02-15 23:10 | #5
#4 Skazze: Förstår inte riktigt hur du menar. Att du lider av Candida ändrar inte det faktum att nötter generellt sätt är ett nyttigt livsmedel. Lite som att påstå att träning är dåligt, för jag har brutit benet.
diakai, Donator 2018-02-16 13:46 | #6
#3 Denkan4Sure: Varför är du så spydig för? Du äter ju inte en hel måltid med nötter precis, allt är ju typ nyttigt i rätt mängder. Stärkelse i riset blir till druvsocker.
Skazze, Donator 2018-02-16 23:37 | #7
#5 Denkan4Sure: Ja asså, alla har Candida fast i små mängder. Rubbar du balansen med en ensidig kost ( socker oftast ) så kan du ändra din naturliga balans och stimulera en överväxt av denna svamp(som göds av socker) i matsmältningssystemet, vilket kan ge en LÅNG lista av symptom som du inte ens vet att du lider av.

Nötter är i regel väldigt nyttigt och innehåller bra fetter och oljor. Men till exempel Jordnötter (som egentligen inte är nötter utan en baljväxt) växer under jorden och har linkats till att framkalla allergener och ge sämre immunförsvar. Dom är också substitut för svampväxt(dvs dålig för mig) men har även visat sig producera någon biprodukt/toxin som är cancerframkallande för levern. Även Caschewnötter*? och Pistagenötter (stavel kanske) är väldigt mögelframkallande och inte fullt lika nyttiga som andra nötter.

P.S; Träning är dåligt när du har brutit benet ;)
Denkan4Sure, Donator 2018-02-18 02:18 | #8
#7 Skazze: Träning är dåligt för den person som brutit benet, inte för folk överlag. Min poäng var att, bara för att risken finns att man drabbas av någon form av sjukdom, i detta fall Candida som du nämnde, så innebär det inte att det generellt sätt är onyttigt överlag. Kanske var en bristande formuleringer från min sida.

#6 diakai: Nej, man äter sällan en hel måltid endast bestående av nötter och ja, allt är typ nyttigt i rätt mängder. Däremot om man ställer två olika fettkällor mot varandra t ex. nötter och smör med samma mängd fett. Båda att har ett högt värde fett/g, men skillnaden är att nötter innehåller omättat fett och har ett högre tillskott av andra vitaminer (E/B) samt mineraler (Magnesium/järn) och fibrer/protein, medan smör nästan uteslutande består av olika typer av mättade- och omättade fetter.

Tycker även det är en aning absurt påstående att ris innehåller massa socker, när man pekar på dess innehåll av kolhydrater. När 100g ris i verkligheten innehåller ca 1% socker. Det som sedan händer i kroppen är en naturlig process där stärkelse bryts ner till som glukos för att kunna användas som energi till cellerna och hjärnan. Precis som med banan, potatis och övrig pasta så innehåller ris många andra nödvändiga ämnen, B-vitamin/zink/fosfor. Det man i allmänhet bör akta sig för är andelen tillsatt socker och en enformig kost. Godis, kakor, bakelser, läsk, saft m.m sånt som är har brist på andra näringsämnen.
diakai, Donator 2018-02-21 18:47 | #9
Ok Gerta vi säger så...

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.006191 sekunder för 3 ninjor att ha ihjäl 11 samurajer!


Donera Mera!