Länkar Forum
Film   KTH-elev riskerar avstängning efter att han delat ut faktablad om invandrares överrepresentation vid sexbrott Tillbaka
Kommentarer 34 kommentarer, 4780 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
bingoberra, Donator 2018-04-14 00:32 | #1
Alltså, det här är ju faktiskt det sjukaste jag hört. Han gav alltså en källa till sina två kurskamrater, som sedan visar källan/lappen för några andra som i sin tur anmäler den här killen till disciplinnnämnden. För... Spridning av "hatisk information". Alltså VA!? Han har ju inte spridit ett skit, han visade en källa för TVÅ personer och sedan får HAN skit för att ha fört någon nazistagenda. Som sagt, det här är fan helt sinnessjukt.
Differ, Donator 2018-04-14 00:43 | #2
Jag är bäst i hela världen. Om någon kommer med fakta om något annat kommer jag känna mig jääävligt kränkt, passa er!
Ultima, Donator 2018-04-14 01:03 | #3
Vilken tid vi lever i där idioter blir kränkta av fakta
alldino, Donator 2018-04-14 01:18 | #4
Tack Ranaki
bingoberra, Donator 2018-04-14 01:23 | #5
Okej, jag har grävt vidare lite i den här historian och det verkar som att det finns lite mer bakomliggande än den här lappen. Ett inlägg på reddit säger följande (och man kan ju ta hela saken med en nypa salt, precis som att det som berättas i länken troligen inte förtäljer hela sanningen)

"Utifrån hur det speglas i artikeln klandrar jag er inte för den syn ni har på situationen. Går i Felix klass och kan berätta att av det aspekter av artikeln som är sanna är att kvinnan i fråga kallade honom rasist och nazist och att han nu är utfryst. Håller med om att det inte är ok att kalla en person det som hon sade och peka ut honom inför klassen.

Vidare till utfrysningen. Inte så konstigt i mina ögon. Innan ”rapporten” kom in i bilden uttryckte han att vi i ingen utsträckning borde låta någon annan komma in i Sverige, det är ju deras fel att de kommer från dåliga förhållanden eftersom man enligt honom ”väljer i vilket land man föds”. Han frågade också en i grupparbetet med ursprung från Irak om han var muslim. Han fick svaret ”nej jag är kristen irakier” och svarade med ”tur att du inte är en äcklig muslimfitta i alla fall”. Hade du känt dig bekväm med fortsatt grupparbete efter det? Så sent som i förrgår uttryckte han under föreläsning att att alla inte borde få mänskliga rättigheter utan att personer utan att man ska börja rangordna människor efter IQ och tilldela mänskliga rättigheter därefter."

Så om det personen ovan skriver stämmer kan man ju ha viss förståelse för att hela situationen blev lite större än det man kan få ut från fria tider och länken. Att Felix inte stod på campus och delade ut lappar tror jag dock alla är överens om, så hela grejen med att han trampar i yttrandefrihetens gråzon känns som att man kan stryka. Däremot är det inte superkonstigt att kurskamrater väljer att inte samarbeta med studenten i fråga.

Tittar man på lappen han kom springandes med, så har han även klippt in lite citat från koranen tillsammans med ett par andra ord som gör det uppenbart att han ställer sig kritisk till islam. Det har man givetvis sin fulla rätt att vara, men för sin egen överlevnads skull så kan man ju tänka sig att han kunde skippat just dem bitarna om det var fakta och saklighet han ville framföra.
Ultima, Donator 2018-04-14 01:34 | #6
#5 bingoberra: intressant. Texter likt detta och sånt på 4chan får mig dock att fundera på hur lätt det vore att ljuga ihop något för att förstöra någons liv.
Plaxx, Donator 2018-04-14 01:47 | #7
Är det en riktiga lappen som visas i videon? Hur fan kan man skriva och formulera sig så illa när man går på ett av Sveriges ledande universitet?
Alux89, Donator 2018-04-14 01:59 | #8
#5 Bingoberra: låter inte logiskt. källa?
Inlägget är borttaget 2018-04-14 02:19 | #9
bingoberra, Donator 2018-04-14 02:24 | #10
#8 Alux89: Vad är det du vill ha källa på? Lappen och dess innehåll: http://www.friatider.se/sites/default/files/felix_diskussionsunderlag.pdf (sry, ej klickbar). Citatet är saxat rakt av med undantag för något enstaka stavfel så välj valfri del och googla så hittar du nog.
whatwhat, Donator 2018-04-14 02:32 | #11
#5 bingoberra: Är du totalt hjärndöd?

Hade han gjort det hade det inte blivit ett ämne för disciplinnämnden han hade blivit utkastad direkt.
Niclasbdb, Donator 2018-04-14 02:50 | #12
https://www.reddit.com/r/sweden/comments/87ueqc/student_tog_fram_fakta_om_invandrarbrott_riskerar/
Här har ni mer information och där finns även hans "fakta blad"
Killen har pajas bloggar som "källor" och hänvisar till dom. Vilken gigantisk idiot.
didipop, Donator 2018-04-14 03:08 | #13
#12 Niclasbdb: Hade det underlättat om hans källor var Aftonbladet eller Expressen? hade du mått bättre då?

"Undersökningen omfattar 100% av alla sexualbrottsdomar från 40 av 46 tingsrätter under tidsperioden"
Sketcher, Donator 2018-04-14 03:19 | #14
#5 bingoberra: Hur är citat ur Koranen INTE fakta och sakligt? En absolut majoritet av muslimer tror på en ordagrann tolkning där allting i boken stämmer och kommer direkt från gud.

På tal om nazister så är Mein Kampf jämförelsevis bra mycket mildare än Koranens förespråkande för mördande, anti-semitism och tortyr
mongolideN, Donator 2018-04-14 08:39 | #15
#12 Niclasbdb: Fattar du vad en källhänvisning innebär? Det är sidan som han tog del utav informationen. O det är precis vad hans klasskamrater frågade efter och han gav dom det. Du måste särskilja termerna källa, fakta, statisik.
bingoberra, Donator 2018-04-14 10:12 | #16
#14 Sketcher: Jag säger inte att citaten ur koranen är fel, jag säger att citaten TILLSAMMANS med hans egna kommentarer gör det uppenbart att han vill trycka på att det är just islam som är boven och att han ställer sig kritisk till denna religion. Sen vet man ju inte hur diskussionen mellan honom och hans två kamrater utspelade sig. De kan ju ha frågat efter citat från koranen också, fan vet jag. Oavsett så förstår jag att han får mothugg, jag står dock fast vid att universitetet själva borde struntat i saken (vad jag förstått lades ärendet ner).
Daikar, Donator 2018-04-14 10:17 | #17
Har för mig att dom pratade om detta på radion för flera veckor sedan och att hans ärende hade lagts ner.
JohanSten, Donator 2018-04-14 11:44 | #18
På mitt universitet är det hyfsat vanligt att det sätts upp lappar med politiska budskap på toaletter osv. Vad är det konkreta innehållet på dessa lappar? Jo, fakta förstås. Såhär många pensionärer/studenter är under fattigdomsgränsen, sådana här lagförslag lägger detta parti fram, här är några tecken på dålig integration, detta och detta faktum vill vi ändra på. Logga och webbplats. Ibland är det NMR, ibland AFA (någon spillra som fortfarande är aktiv tydligen), AfS har dykt upp en gång nyligen, och till och med SD som enda riksdagsparti. Ibland är det bara faktablad kantat med blå/röd färg som får insinuera avsändarens agenda med att sprida denna specifika information. Ibland står det bara något i stil med "Regeringen godkänner barnäktenskap, upp till kamp!"

Det finns inte en chans i hela jävla helvetet att killen aktivt skulle delta i spridning av fakta kring gruppvåldtäkter utan att vilja säga något med det. Utredarna tittade på hans tidigare aktivitet på universitetet och bedömde att detta är specifikt ett försök att bedriva politisk propaganda vid ett lärosäte. Alla här fattar det, ingen här förnekar det. Sluta gnälla om förtryck, och var glada att de gick hårdare åt det och dödade det i sin linda istället. Bättre än att låta propagandalappar sitta kvar i veckor, det säger jag er...

För övrigt är dessa två kvinnor ansvariga för att reglerna åtföljs, oavsett vad de tycker. Det är inte deras fel om reglerna är konstiga eller invecklade (eller ens om de har svårt att förklara dem för honom när han själv inte förstår texten), men likt förbannat är det förtal och dödsönskningar all around på Youtube. Fint. Svenskt.

Det hade varit gött med en icke-klippt inspelning för att få helheten, men detta är vad jag kan säga om vad han själv velat ladda upp.

#14 Sketcher: Sluta hitta på, du hjälper ingen diskussion så.
nagelbitarn, Donator 2018-04-14 11:55 | #19
#18 JohanSten: Vem avgör då vilka budskap som ska få spridas? Vem ska avgöra om denna kille hade onda avsikter eller inte? Vem avgör vad onda avsikter innebär? Tycker även du är selektiv med vad du argumenterar mot, det de två tanterna säger till honom är ju i princip "folk blir sårade", de nämner ingenting om propagandaspridning eller tidigare beteende. Finns det ens stadgar på KTH som syftar till att förhindra "propagandaspridning"? Tveksamt om denna är konsekvent i så fall. Jag förstår din poäng, men tror att du är så van vid att vilja leta efter den felande länken när ingen annan ifrågasätter att du själv ibland inte ifrågasätter nog när det är befogat.
JohanSten, Donator 2018-04-14 12:10 | #20
#19 nagelbitarn: De som fått det uppdraget. Lokala utredare, administratörer, juridiker, domare... Vilken icke-fråga, liksom. Sedan rör det sig inte om "onda" avsikter, utan om politiska. Det står i både Skollagen och lokala styrdokument. Är det inte allmänt känt i din trakt att man inte gör parti-reklam etc. i skolor?

Vad du tycker eller tror om mig är totalt ointressant i ämnet.
nagelbitarn, Donator 2018-04-14 12:35 | #21
#20 JohanSten: Fair enough, min fråga syftade mer till det etiska dilemmat snarare än det praktiska, vem har rätt att avgöra vilka budskap som ska få framföras och inte, dvs. Vissa politiska budskap tillåts, men inte andra. Någonstans ska där gå en godtycklig gräns, och då är det väl upp till var och en att avgöra vad man anser om var gränsen skall gå antar jag. Det du säger är dock att oavsett om det är sant eller inte så försöker han sprida propaganda, vilket är och bör vara förbjudet, så det handlar inte om budskapet han försöker framföra i sig, är det korrekt uppfattat? Jag tycker mig se partireklam överallt hela tiden, särskilt på skolor och universitet, men självklart, ser man reklam av typen som gör människor som gillar att klaga upprörda så tas den troligtvis bort. De är selektiva med vad de visar och inte, inte konsekventa. Och då skyller de på att "folk blir sårade", ingenting om "våra stadgar är att man inte skall sprida politik". Jag försöker bara ge dig en utomståendes perspektiv, det var inte nödvändigtvis menat som kritik, så det kan och bör vara intressant om du är ute efter sanningen. Sen kan det hända att jag är ute och cyklar, men det kan bara du avgöra.
RobWobwob, Donator 2018-04-14 12:47 | #22
Tycka vad man vill om det, men jag blev riktigt mörkrädd över vissa saker kvinnorna sade. Om en kristen elev blir kränkt över delar av evolutionsteorin eller någon biomedicinsk analys som motsäger deras tro, så kan personen som förmedlade informationen råka illa ut?
Visst om man kan framstå som ett okänslig jävel i vissa situationer; "Har du den formen av cancer? Vad synd, jag har källa på att 98% avlider, här har du källorna" -som exempel.

Men det ska aldrig straffa sig på det sättet att komma med korrekt information. Hur obekväm den än är. Jag förutsätter här att informationen var korrekt och killen inte ljuger nu dvs.

#20 JohanSten: Allt kan göras till eller tolkas som politik.
Dessutom skedde just detta informationsbytet på _fritiden_ utanför skolan. Det var ju tjejerna som spred den där vid ett senare tillfälle. Han spred inga politiska budskap utan hade en diskussion med några personer som inte trodde honom och bad om källa. Han gav dom de källorna han hade. Kognitiv dissonans uppstod hos dessa tjejer och det var såhär dom reagerade helt enkelt. Säg gärna emot mig, om jag är helt fel ute. Jag har inga problem att ändra uppfattning om rätt information presenteras.
Niclasbdb, Donator 2018-04-14 14:03 | #23
#13 didipop: Ja det hade varit bättre eftersom dom utgår från Publicitetsreglerna.
#15 mongolideN: Jag förstår mycket väl, men när ens källor är värdelösa och inte tillförlitliga och har en tydliga agenda så betyder dom noll som en källhänvisning.
JohanSten, Donator 2018-04-14 16:45 | #24
#21 nagelbitarn: Jag antar att det etiska (och "sårande") kom på tal hos "tanterna" när det praktiska inte var gott nog åt honom som förklaring (som troligen klipptes bort då det inte var poängen). Det är mycket riktigt en svårare, och egentligen helt annan, fråga. Inte har jag något emot att folk diskuterar det. Lite mer problem att folk i princip vill lyncha kvinnor och stänga universitet för att gällande regler och lagar tillämpas där. Därmed "Sluta gnälla om förtryck" osv. Exakt hur den här situationen såg ut intresserar mig mindre. Jag menar inte att vara selektiv, om det framstår så.

Du uppfattade helt korrekt; sanningshalten i hans uppgifter spelar ingen roll. Skulle han sprida falsk information skulle det bli en andra förseelse i mina ögon. Ärligt talat blev jag lite förvånad över att tjejerna inte trodde honom, för det har blivit så allmänt känt nu. ;o

#22 RobWobwob: Jämförelsen i ditt första stycke rör undervisning, och inte ett potentiellt "dude, titta på den här statistiken; vi måste rösta SD" (eller "vi måste göra 'något', fast jag menar rösta SD"). Visserligen har just det där hänt upprepade gånger i USA, fast mest av kränkta kristna föräldrar och inte elever.

Jag har inte alls fått samma intryck av situationen och tjejernas drivande roll, och då har uppladdningen ändå vinklats för att framställa den på ett enda, specifikt sätt. Det här verkar för mig mera vara den senaste av en lång rad händelser med snubben.
smiL, Donator 2018-04-14 18:08 | #26
#25 bobbo202: Haha det var en skaplig refenslista
Inlägget är borttaget 2018-04-14 21:00 | #27
Sketcher, Donator 2018-04-14 21:06 | #28
#18 JohanSten: Vad hittar jag på? Har läst båda böckerna. Lär dig debattera om du ska försöka.
JohanSten, Donator 2018-04-14 22:34 | #29
#28 Sketcher: Du hittar på att "En absolut majoritet av muslimer tror på en ordagrann tolkning där allting i boken stämmer och kommer direkt från gud." Såvida du inte talar om en absolut majoritet av medlemmarna i din lokala källarmoské där du fört enkät ("muslimer" är ju obestämd form), så...

Och varför försöka debattera med någon som aldrig skulle försöka tillbaka? Du behöver inte svara på den; det var en tocken däringa retorisk fråga, se.
Sketcher, Donator 2018-04-14 23:33 | #30
#29 JohanSten: Okej, jag hävdar att det stämmer. Upp till dig att motbevisa eller tro vad du vill, fri värld.

Vad betyder tocken, stavade du fel?
JohanSten, Donator 2018-04-15 00:36 | #31
#30 Sketcher: Nej; ansvaret ligger inte på mig att motbevisa, utan det är upp till dig att bevisa eller låta bli. Annars kan vi lika gärna säga "skyldig tills motsatsen bevisas".

Du reagerar på tocken, men inte på däringa? Det är ett småländskt bonnigt dialektalt uttryck.
Sketcher, Donator 2018-04-15 00:50 | #32
#31 JohanSten: Okej med den logiken. Du har fel som säger att jag har fel. Så nu har du fel tydligen.

Inget konstigt med slang, mer anmärkningsvärt att misslyckas kaptitalt med vanliga ord.
JohanSten, Donator 2018-04-15 01:06 | #33
#32 Sketcher: Men då blev det ju inte "den logiken" alls, eftersom du vänder på regeln utan att ta hänsyn till situationen...
idjut. Vilken bullshit som helst för att få till någon slags come-back hur dålig den än är, va?
Niclasbdb, Donator 2018-04-15 01:57 | #34
#32 Sketcher: Läser du själv vad du skriver?

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.014843 sekunder för 4 ninjor att ha ihjäl 35 samurajer!


Donera Mera!