Länkar Forum
Film   Israel är igång och bombar igen Tillbaka
Kommentarer 15 kommentarer, 3238 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
Dreynr, Donator 2018-05-14 01:31 | #1
som att palestina inte bombar israel hela tiden heller, nej nej.
Sanctuary, Donator 2018-05-14 06:43 | #2
Var det en foodtruck de satte några robottar i? So much for the shawarma...
ThaSwedE, Donator 2018-05-14 12:46 | #3
#1 Dreynr: Ja, skillnaden är att Israel vill bomba terrorister, palestina vill bomba civila.
Hallonstank, Donator 2018-05-14 16:51 | #4
Israeler, Palestinier. De är precis lika på bra terror de båda. Orka kriga i 2000 år. Jämna "den heliga staden" med marken så är konflikten löst en gång för alla.
lonkis, Donator 2018-05-14 21:48 | #5
Fattar inte va problemet är med dessa araber? Dom har hur många länder som helst att bo i medans judarna bara har Israel. Verkar vara en massa omotiverat hat mot judarna medans ''fredens religion'' och mussarna ska ha all kärlek i världen annars blir det hus i helvete
Gudalik, Donator 2018-05-14 23:26 | #6
#5 lonkis: Det där inlägget var helt extremt korkat. Sådana som dig borde nekas tillgång till internet.
lonkis, Donator 2018-05-15 00:01 | #7
#6 Gudalik: Du får gärna förklara varför istället för att skriva meningslösa inlägg. Du tycker alltså inte judarna förtjänar ett land helt till sig själva?
Mr.Wrong, Donator 2018-05-15 00:05 | #8
#5 lonkis: Ring din historielärare och erkänn att du tappat bort din historiebok och behöver en ny. Oavsett om det va länge sen så är det alltid bra att göra rätt för sig.

Undra hur det hade sett ut om Israel valt att inte ockupera Jerusalem...
Gudalik, Donator 2018-05-15 00:16 | #9
#7 lonkis: Kan skriva lite snabbt, alla "araber" är inte en homogen grupp som samarbetar, man kan absolut inte flytta runt hur man vill i den regionen. Regionen anses även vara mycket helig och viktig ur en traditionell synpunkt för ett antal olika religioner. Och du är medveten om att "judarna" intog sitt majoriteten av sitt territorium med våld från de som redan bodde där under sexdagarskriget år 1967?. Israel har sedan dess förtryckt alla som inte är judar i regionen. Hatet från palestinierna och andra grannar/ fiender i Mellanöstern är väldigt motiverat. Hur hade du känt dig om x antal miljoner tex mongoler intog Sverige? Hade du bara ryckt på axlarna och flyttat till Australien?
lonkis, Donator 2018-05-15 00:22 | #10
#8 Mr.Wrong: Jaja fortsätt tryck i dig all antisemitpropaganda. Du har väl inte missat att läsa dagens aftonbladet?

Hur det hade sätt ut i Israel då? Kolla på länder som Iran och Lybien så får du en bra gissning hur det hade kunnat sett ut.
Gudalik, Donator 2018-05-15 00:39 | #11
#10 lonkis: Snälla rara lonkis, Iran och Libyen är helt andra länder än Palestina. Kolla på Grekland eller Thailand så kanske du får en bild av hur det hade kunnat se ut...? Måste vara skönt att ha din världsbild så simpelt allt verkar!? Stort fan av Trump förmodar jag?
Sanctuary, Donator 2018-05-15 07:57 | #12
#9 Gudalik: Inget muslimskt land i arabvärlden har tillfört världen någonting vettigt de senaste 200 åren. Ingen kultur, ingen teknologi eller framsteg för människan. Därför passar Israel jättebra in i arabdiktaturernas retorik: det är jättesmidigt att skylla på Israel snarare än acceptera sina egna misslyclade stater.

”Asså hade det inte vart för Israel hade vi varit en superstat, men nu är läget som det är, så det blir förtryck till middag igen.”

Sen borde du öppna en historiebok.
Judarna fick landet av FN i en tvåstatslösning 1947, där brittiska mandatet Palestina delades upp. Araberna fick nuvarande Jordanien och judarna Israel. Självklart accepterade inte den nazistiska (kolla Grand mufti of Jerusalem!) muslimska ledarskapet detta och förklarade krig mot judarna, och de förlorade, fördrevs och sattes i läger.
Sexdagarskriget var en pre-emptive strike för att neutralisera en koalition arabländer som planerade anfallskrig mot Israel. I samband med det besatte man landområden som mer eller mindre blev permanenta delar av landet

Palestina hsde varit ett u-land även utan Israel. Det är inte så att Palesinier driver utvecklingen framåt i de länder de bor i idag.
Gudalik, Donator 2018-05-15 11:00 | #13
#12 Sanctuary: Inga massiva världsförändrande innovationer men dom har säkerligen tillfört diverse innovationer. Tex Iran har väldigt många högutbildade, många ingenjörer i världsklass.
Har du glömt det svarta guldet? Mellanöstern har tillfört massor med handel av olja och annat under de senaste 100åren. Sen har Mellanöstern tyvärr fallit offer för en massa krig som nästan helt utplånade vad som en gång i tiden var världens i särklass mest utvecklade samhälle. Sen har Frankrike, Britter osv haft kolonier i Mellanöstern långt in på 1900talet där man återigen behandlat befolkningen som skit. Gränsdragningarna som gjorts helt utan hänsyn till redan existerande uppdelningar och också varit bakgrund till oändligt mycket skit som hänt på senare tid.

Och på vilket sätt gör det situationen bättre att "FN" "gav" landet till Judarna? Dom har fortfarande snott människors land och hem? Sedan hoppas jag att du förstår att USA bland andra har legat bakom detta och kunnat styra FN hur dom vill. Tyvärr så funkar inte FN som en demokratisk organisation, starka FN nationer gör lite som de vill.
Sanctuary, Donator 2018-05-15 15:24 | #14
#13 Gudalik: Fast att skylla på kolonialismen är väl lite väl långsökt? Oljan är absolut en bidragande del i handel men har det gjort arsbvärlden bättre? Slaveriet i gulfstaterna, framväxten av radikal Islam och de korrupta kungafamiljerna i regionen har inte gjort saker bättre.
Och ska Tyskland kräva tillbaka områden som de förlorade i andra världskriget? Ska danmark kräva tillbaka skåne? Var är arabvärldens ansvar mot Palestinierna, som de så fint beväpnar men inte gör några större insatser för att omplacera, utbilda eller hjälpa?

Judar har bott i regionen över 4000 år. Att säga vem som bodde där först är mer en akademisk fråga som knappast löser problemen i regionen.
Att kritisera Israel för deras politik och onödiga expansion är fullt rimligt.

Och Iran räknas inte som arabland. Iranierna är snarare extremt driftiga, uppfinningsrika och kan stoltsera med en av världens äldsta kulturer. Mer än vad man kan säga om Palestinierna, som enbart lyckas ta med sig antisemitism och fattigdom oavsett var i världen de hamnar.
Gudalik, Donator 2018-05-15 22:42 | #15
#14 Sanctuary: Om den geografiska uppdelningen av Mellanöstern på ett mer pricksäkert sätt återspeglat de grupper som bor där så hade det definitivt blivit mindre konflikter emellan olika folkgrupper som har motsättningar. Många av de gränser som finns idag är ritade under förhandlingar mellan olika vita kolonisatörer som tänkte mer på naturresurser än människor.

Radikalisering av människor sker som en konsekvens av andra problem. T:ex som en konsekvens av ett instabilt osäkert samhälle. När USA bombar ihjäl människor med drones så skapas det mångdubbelt fler terrorister än antalet människor som dom har ihjäl. Jag är inte ute efter "white-guilt" och säger inte att alla problem är pga väst, men väst har definitivt varit en signifikant bidragande faktor.

Problemet är att många israeliska settlers inte kan tänka sig att bo blandat med araber, utan vill se att det bara är 100% judar som bor i områdena, eftersom att det står att det är "judarnas land" i de heliga skrifterna. Hus för hus, område för område försöker de driva ut / köpa ut araberna.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.014017 sekunder för 7 ninjor att ha ihjäl 15 samurajer!


Donera Mera!