Länkar Forum
Film   Infowars bannas av Apple, Facebook, YouTube och Spotify under samma dag @ RT Tillbaka
Kommentarer 35 kommentarer, 11184 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
JohanSten, Donator 2018-08-09 00:17 | #1
Haha! Distributör av "alternativa nyheter", precis som "alternativa fakta", kan tänkas. =') En konspirationsteoretiker blir bannad från Facebook, mest för hets mot folkgrupp och liknande, och fler konspirationsteoretiker gör en konspirationsteori av det. Se så "subtilt" man försöker göra det till en grej att allt hände samma dag (cuz världsregeringen!), när det sedan inte redogörs för alls eller ens nämns utöver i titeln. Titeln räcker för majoriteten av deras följare. RT är, som alltid, ett stort jävla skämt. Bättre propaganda kan du hitta, anteB. ;)
waf, Donator 2018-08-09 00:46 | #2
#1 JohanSten: Media påverkar allmänheten i mycket större utsträckning än va de flesta inser
bekim_, Donator 2018-08-09 01:22 | #3
#1 JohanSten: oroa dig inte. Existenz nya mål är ju att försöka bli lite utav svenska ”infowars” kan jag tänka mig. Synd då det innan var en sida med roliga/sjuka klipps typ. Idag är det 30% av daglig propaganda program emot invandring/muslimer :) snacka om att vända kappan efter vinden. Förstår mig fortfarande inte på hur Roger blev sådan.
Fallos, Donator 2018-08-09 01:29 | #4
#3 bekim_: Men lilla bubben då. Torka tårarna och välkommen till Existenz, passar det inte för lille gubben så finns de massvis med andra sidor att följa :)
Inlägget är borttaget 2018-08-09 05:05 | #5
kIMMEN, Donator 2018-08-09 05:06 | #6
#3 bekim_: Jo, det stämmer. Det är tyvärr det som genererar pengar idag, tror det ligger en del i det ska du se :)
Man kan tydligt se förändringen/utvecklingen om man hängt på Existenz ett par år.
Men som sagt, pengar, publicitet, annons, reklam, samarbeten osv.
hellsike, Donator 2018-08-09 05:53 | #7
Hade någon annan mindre populär profil sagt de saker alex jones har sagt hade de också blivit bannade.

#3 bekim_: Håller med dig om att det länkas till en hel del högersympatiserande innehåll, men det betyder inte nödvändigtvis att Roger&Tim m.fl. väljer ut dessa för att 'sprida propaganda'. Det kanske drar trafik till sidan? Det kanske inte tipsas om innehåll med annan politisk vinkel i samma utsträckning?

"Förstår mig fortfarande inte på hur Roger blev sådan."
Under de nio år jag har vart medlem här har jag då inte lagt märke till någon radikal förändring, alltid upplevt att Roger betett sig väldigt opartisk och schysst.
Forscha, Donator 2018-08-09 06:08 | #8
#7 hellsike: "... alltid upplevt att Roger betett sig väldigt opartisk och schysst.

Håller inte med, han hotar mig med ban bara för att jag indirekt mordhotar journalister i Existenz kommentarsfält!

Förstår inte riktigt diskussionen kring ämnet. Visst ska vi ha yttrandefrihet, men när det övergår till förtal, vilseledande och fientlig propaganda och hets mot folkgrupper är det ju inte längre frågan om yttrandefrihet. Men, det här är ju standardargument som hörs från extrema källor när deras "åsikter blir felaktigt censurerade".
whatwhat, Donator 2018-08-09 06:47 | #9
#1 JohanSten: Du är totalt jävla hjärndöd va? du förstår dig inte på censurering och vad det innebär?

Tack vare personer som dig kommer vi få internet som i Kina, NK och Saudi eller ännu värre som Israel.

''HURRDURR DET ÄR PRIVATFÖRETAG DOM FÖR GÖRA SOM DOM VILL''

Skulle kanske hållit med om det argumentet för 40 år sen när internet inte var så extremt stort som det är idag, idag har företag som Alphabet mer eller mindre full kontroll på vad du får se och inte se.

Att som du tro att stater inte tvingar såpass stora leverantörer av information att se över vad för information dom ger ut är mer skrämmande än censuren dock, det tyder på att folk är så pass jävla hjärndöda nuförtiden att dom vill leva i diktaturer.

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.” - Voltaire
Fullbordad, Donator 2018-08-09 08:48 | #10
#9 whatwhat: Det finns två sorters censur. Statlig och självcensur.

Självcensuren är mer inofficiell och är mest bara personlig. Säg att du skriver en bok och ska beskriva någons kuk. Du skriver att hans gurka blev hård. Det är självcensur.

Statlig censur är då en STAT förhandsgranskar material och klipper bort delar som de inte vill ha med. Ibland förbjuds även materialet helt.

Ingen av dessa exempel stämmer in på detta fall. Detta fall är inte censur. Det handlar om en kanal som bryter mot regler och stängs ned. Det finns absolut inget förbud mot att ladda upp det någon annanstans.
Sanctuary, Donator 2018-08-09 11:56 | #11
#10 Fullbordad: +1

OnT: skönt att bli av med alt-right packet.
JohanSten, Donator 2018-08-09 11:57 | #12
#9 whatwhat: Jag vet inte vilken jävla kommentar du har läst, men inte fan var det min. Ta ett djupt andetag, ägna 30 sekunder åt ren tankeverksamhet, och återkom. SEN kan du få lägga skulden för diktatur-utveckling(!) och okunskap kring censur på mig, OM du kan motivera det ordentligt förstås istället för att bara fantisera kring vad jag menar "mellan raderna".

Tills dess sitter du ner och tänker på vad du faktiskt säger, ditt jävla stolpskott.
FireWaia, Donator 2018-08-09 12:58 | #13
#9 whatwhat: Det där var så jävla korkat att jag måste fan gå och slå en kudde en stund.
Roger, Admin, Donator 2018-08-09 15:28 | #14
#3 bekim_: #7 hellsike: #8 Forscha:
Denna länk handlar om en större händelse, InfoWars är väldigt stora, och då är det självklart att vi ska länka till detta.
Hade en stor vänstersida blivit stängd så hade vi självklart länkat till detta också.
GOSSE, Donator 2018-08-09 15:49 | #15
Och det kremlinstyrda RT fortsätter trolla på, fair game är väll bra PR för dom.
Sanctuary, Donator 2018-08-09 15:57 | #16
#14 Roger: Köper du eller jag skumpan då Politism och ETC kastar in handduken?
Roger, Admin, Donator 2018-08-09 16:19 | #17
#16 Sanctuary: Du förmodar jag.
Men skulle dessa bli nedstängda så är det självklart en länk där med.
Sanctuary, Donator 2018-08-09 16:37 | #18
#17 Roger: Man kan väl hoppas?
ronnybond, Donator 2018-08-09 18:26 | #19
helt otroligt att någon tycker det är en bra sak företag med så stor makt börjar slänga bort folk för att 0.1% av internet användarna vill ha bort dem.

Han har kört sitt i flera flera år varför nu? kan de vara för att MSN och politiker med andra åsikter gjort allt i deras makt att få bort honom

Vem är näst? Ben Shapiro? eller kanske Sveriges egen Angry Foreigner. Man måste få ha en åsikt som inte alla håller med om, om någon börja gråta för att alex har en åsikt ska man kolla sig i spegel. Man får bli arg och argumentera emot hans åsikter men inte försöka se till han inte får säga sin åsikt
whatwhat, Donator 2018-08-09 20:14 | #20
#10 Fullbordad: Du skriver ju själv:

''Statlig censur är då en STAT förhandsgranskar material och klipper bort delar som de inte vill ha med. Ibland förbjuds även materialet helt.''

Ett företag som dirigerar 99% av all datortrafik har bra mer inverkan på vad som får sägas och inte sägas. Problemet är inte att Alex Jones blivit bannad det skiter jag fullständigt i.

Det jag bryr mig om är att dom har makten att tysta folk när dom kontrollerar så stor andel av internet som dom gör, det gäller även om en vänsterpartist skulle blivit nertystad hade jag varit fly förbannad. Så länge man inte direkt utropar hot emot enskilda människor så ska man få skriva och säga vad fan som helst.

#12 JohanSten: Du bryr dig så jävla mycket om att vinna ett kulturellt krig att så länge dom på din sida inte blir nertystade så bryr du dig inte, detta kommer resultera i att när en känd ikon inom vänstern blir bannlyst inom några år så kommer Alex Jones anhängare säga ''Det är väl inget ni var tysta när Alex Jones blev bannad''.

Se lite utanför ramarna och lev inte i din lilla bubbla, även om vi inte håller med varandra om allt så är detta något du borde ta riktigt allvarligt på, kan man tysta Alex Jones så kan man tysta vem fan som helst.

#13 FireWaia: Ok
JohanSten, Donator 2018-08-09 20:41 | #21
#20 whatwhat: Hör du illa eller, din förbannade pajas? Jag sade TÄNK, och då menade jag inte att du skulle "tänka" fram fler finurliga påhitt om mig dragna rakt ur ditt eget håriga rövhål, utan att tänka igenom dina egna resonemang. Nu är jag alltså förkämpe för något slags kulturellt krig, och du upprepar återigen att något som inte är censur är censur för att övertyga mig om detta. Har han blivit tystad? Står han inte och skriker framför kameran eller slamrar på tangentbordet lika mycket som alltid? Sluta torka röven med ansiktet, pucko.

Jag kan tyvärr inte sugacoat:a detta: du är en idiot. En genuin idiot. Gissa vad att snacka skit om mig och påstå att jag gör och tycker saker som aldrig setts någon annanstans än i dina tankar INTE kommer göra? Att övertyga mig om att du är en vuxen, mogen och tänkande människa värd att lyssna på. Och då har jag ändå gett dig en chans genom att ha lyssnat noga och gått igenom vad du sagt hittills, i detalj.

Var jag lite hård nu? Tja, titta på vad du själv skriver om mig, om drogdimman någonsin lättar.
Mr.Wrong, Donator 2018-08-09 21:05 | #22
Bara jag som tycker det är komiskt att det diskuteras censur tillhörande ett klipp från ett statligt ägd TV-bolag som är känt för att censurera och fara med propaganda?
whatwhat, Donator 2018-08-09 21:30 | #23
#21 JohanSten: Ber så mycket om ursäkt, trodde du var en vuxen människa och att det fanns en chans till ett öppet sinne men ack så fel jag hade...

Allt jag försöker informera dig om är att du kan inte kasta ur dig skit som att ''Det är propaganda'' när han har blivit bannad och kommer troligen förbli bannad denna gången då han på senare tid har varit oerhört emot Trump vilket han inte var tidigare gång han blivit det.

Men fortsätt gå med huvudet uppe bland molnen och lyssna på riktig media som Nyheter24, CNN och Aftonbladet så ska du se att världen du lever i är trygg och det finns 0% chans att diktaturer kan uppstå i Västvärlden.
JohanSten, Donator 2018-08-09 21:51 | #24
#23 whatwhat: Hahaha, tänk att du kan snacka så jävla mycket skit om någon, men så fort du får igen så blir det krokodiltårar. =')

Allt du gjorde var ju bara att försöka "informera mig" genom att påstå att jag försöker "vinna ett kulturellt krig", lever i en bubbla, bara läser vissa medier, uppmuntrar nedtystning av meningsmotståndare, inte förstår vad censur är, att folk som mig skapar diktaturer(!), att jag inte tror stater kan styra vad media skriver, och att jag är hjärndöd... För att du är en vuxen människa med ett öppet sinne som noterade att jag inte sympatiserar med Infowars här. :D Jag får helt enkelt hänvisa till #21. Det lyckades förbli aktuellt, kan knappt föreställa mig hur... Förbannade idiot, du är för go alltså. (L)
Fullbordad, Donator 2018-08-09 22:02 | #25
#20 whatwhat: Ett privat företag stängde hans konto eftersom att han bröt mot deras riktlinjer. Vad företag väljer som riktlinjer är helt och hållet deras egna val. Att ett privat företag stänger konton är inte censur. Skulle man på något sätt vilja stoppa det skulle man som stat behöva förbjuda att privata företag har egna riktlinjer. Det skulle vara totalt efterblivet.

Åter igen: Detta är inte censur. Censur hade varit om sveriges riksdag totalt förbjudit hela befolkningen att ens kolla på infowars videor. Han har fortfarande all rätt i världen att ladda upp sina videor på andra sidor. Du har fortfarande rätten att kolla på sagda videor.

Tycker man att youtube, som exempel, har dåliga riktlinjer kanske man ska söka sig till någon annan media. Kanske liveleaks som verkar ge blanka fan i vad man laddar upp.
hallberg13, Donator 2018-08-09 22:13 | #26
#25 Fullbordad: Det är så det börjar, snart får du inte använda din yttrandefrihet. 99% av det han sa var inte HATE, det vet du också. Snart blir du bannad om du skriver något negativ som är dåligt för någons agenda (Elitens). Är ingen foilehat, har bara en tatto där det står GET REAL! Du borde också skaffa en
Inlägget är borttaget 2018-08-09 22:47 | #27
Fullbordad, Donator 2018-08-09 22:49 | #28
#26 hallberg13: Spelar väl ingen roll om så han gjort en miljard videor och sedan bryter mot riktlinjerna i en av dem. Företagen får göra som de vill. Det är inte censur.

Kan inte skaffa den tatueringen. Har redan tatuerat thug life över hela kroppen.
FireWaia, Donator 2018-08-10 00:07 | #29
#24 JohanSten: Han har rätt i allt och jag förstår inte ens vad du menar? Har du problem med att någon kan vara så framgångsrik så att de praktiskt taget har monopol? Kom på en bättre tjänst som folk vill använda och sätt egna regler? Vad i helvete yrar du om?
JohanSten, Donator 2018-08-10 00:09 | #30
#29 FireWaia: Jag antar att du taggade fel. Jag har inte sagt ett ord om det där, utan förlöjligat whatwhat för alla befängda påståenden han gör om mig som person.
FireWaia, Donator 2018-08-10 00:49 | #31
#30 JohanSten: yep. Feltagg.
Forscha, Donator 2018-08-10 02:35 | #32
#14 Roger: Jag förstår inte riktigt varför du svarade mig med det där, hade ingenting att göra med vad jag skrev. Jag debatterade artikeln, och mitt svar till #7 var ett skämt. :)
bekim_, Donator 2018-08-10 02:45 | #33
#6 kIMMEN: det är exakt det jag menar. Varit på existenz i all evighet. Men märkt stora skillnader senaste åren.

#7 hellsike: #14 Roger: den skillnaden som jag märker mest på Roger är. Att innan var han fanemej stenhård gällande rasistiska/nazistiska budskap eller dylikt oavsett politiska åsikter. Men idag är det mer lättfotat gällande de saker iaf på kommentarsfältet. Det jag gillade mest med Roger ”förr” var också att han körde järnhanden. Och den funkade och var klockren. Inte lika klockren idag.

Sen vet jag inte om folk länkar mer och mer högerpropaganda till Existenz. Men vi kan alla se att det har blivit ett forum för högerextremister att anonymt få slänga ur sig skit. Och DET tycker jag är mest synd.
larry, Donator 2018-08-10 11:17 | #34
Härligt! Antar att de jobbar stenhårt på att få martyrstatus nu, haha.
FireWaia, Donator 2018-08-10 13:54 | #35
Jävla massa illusioner om Roger och denna sidan folks tycks ha. lol.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.011993 sekunder för 3 ninjor att ha ihjäl 37 samurajer!


Donera Mera!