Länkar Forum
Film   Trailer: Marvel Studios’ Black Widow Tillbaka
Kommentarer 11 kommentarer, 1604 klick.

Raderar...
kaptenmorgan, Donator 2021-04-07 00:47 | #1
Omröstning: Fröken Johanssons bästa film!
Pew_Pew_You, Donatorr 2021-04-07 10:52 | #2
#1 kaptenmorgan: Film där hon gör sin bästa skådespelarroll eller där hon är hetast?

Bästa skådespelarroll:

Jojo Rabbit/Marrige story

Hetast:

Ensam Hemma 3
TurD, Donator 2021-04-07 17:29 | #3
#2 Pew_Pew_You: ಠ_ಠ
larry, Donator 2021-04-07 18:02 | #4
#1 kaptenmorgan: Under the Skin, Lost in Translation och Her.
Pew_Pew_You, Donatorr 2021-04-08 06:35 | #5
#4 larry: Är den värd att se? Under the Skin. Hört så extremt polariserande åsikter angående den, verkar inte finnas någon middleground.
larry, Donator 2021-04-08 14:21 | #6
#5 Pew_Pew_You: Ja, den är ett bra filter. Gillar man inte Under the Skin bör man hålla sig till Marvel och annat mög. Sen är det väl bra om man fattar vad det är man ska se också; dvs att det är en långsam film som kräver den del av tittaren.

Men även om man är för trög/trött/ointresserad för att greppa filmen är den värd att se bara för fotot och musiken.
Tuggben, Surgubbe 2021-04-08 21:19 | #7
#6 larry: Haha, försök inte spela svår, du gillar den för att man får se hennes boobs :D
Pew_Pew_You, Donatorr 2021-04-09 04:49 | #8
#6 larry: Gud så trögt/tråkigt synsätt "Gillar du inte det här så bör du hålla dig till annat" Lagom pretto.

Marvel är inte mög, vet man nått om film så förstår man vilken jävla prestation hela det projektet har varit, säg någon genre i klass med 23 artiklar som håller så hög snitt/standard på sina filmer? Och där en stor majoritet av filmerna faktiskt har ett syfte/spelar en roll i i det stora Perspektivet.
James Bond? Mer eller mindre bara stand alone filmer (med några undantag) Godzilla? samma sak där.
Marvel har en tydlig målgrupp/syfte med sina filmer och dem gör det bra/följer sin plan. Är deras syfte att producera filmer som får en att tänka till? Nej såklart inte, men en film måste inte vara "djup" för att vara bra.
Sen får man också bejaka vilken JÄVLA uppförsbacke dem har haft, Superhjältefilmer har ju inte direkt haft det bästa ryktet genom tiderna. Och ändå lyckades de skapa ett universum där det i sin kontext inte känns helt orimligt att en pratande tvättbjörn flyger runt i rymden och svär som en sjöman.

Infinity wars tex. är en extremt välplanerad/strukturerad film. Hur fan lyckas vi trycka in 64 namngivna/redan kända karaktärer i EN film, varpå många utav dem kan ses som huvudkaraktärer och samtidigt ge dem alla en tillfredsställande roll i filmen?
Jo dem delar upp filmen i 3 parallella delar, varpå varje del har sin egna 3 akts struktur med sina egna "mikroklimax" så att alla huvudkaraktärer får en chans att medverka i ett klimax utan att det blir för "trångt". För att sedan kulminera alla dessa klimax till ett stort klimax i slutet.
Alla av dessa delar har sitt egna färgschema (Grått/Orange/Grönt) så att tittarna lätt skall följa med/fatta var dem är direkt när dem hoppar mellan de olika delarna.

Marvel KAN SIN SKIT, den finns såklart många problem inom marvelfilmerna, de har producerat några "skitfilmer" men de är fan förvånansvärt lite med tanke på vilket gigantiskt projekt det hela är.

#7 Tuggben: Tack, det var egentligen det här jag vill veta!
larry, Donator 2021-04-09 13:37 | #9
#8 Pew_Pew_You: Yikes. Pretto? Det är simpel fakta. Det är en hyfsat svår film och kräver en del av tittaren. Vi snackar inte Bela Tarr-svår, men likväl knepig, vilket också är varför den är relativt polariserande. En rulle för folk som gillar Claire Denis, Leos Carax, Sang-so Hong eller Michelangelo Antonioni. Trikårullar likt de Marvel spottar ur sig riktar sig mot minsta gemensamma nämnare, vilket innebär en helt annan typ av upplevelse. Sedan kan man absolut inspireras av Marvel vad gäller projektstyrning och -planering, men det var inte vad som diskuterades. Det är inte pretto att konstatera att det är helt olika filmupplevelser som riktar sig till helt olika målgrupper. Men det finns förstås inte mycket jag kan göra om du enträget vill inbilla dig annat.

Givetvis hade jag skippat just Marvel som exempel om jag visste att jag pratade med en Marvel-fanboy. Dessa haranger av mundiarré klarar man sig utan, helt klart.
Pew_Pew_You, Donatorr 2021-04-09 20:57 | #10
#9 larry: Med tanke på att du säger att den fungerar som ett bra filter och kommer man inte igenom det så bör man hålla sig till Marvel och annat mög, lite "filthy peasants" attitydvarning på den, känns bara som en onödig sak att säga? Du hade lätt kunnat få fram samma poäng, att den troligtvis kräver en del uppmärksamhet/engagemang för att uppskattas helt utan att låta så nedvärderande. Är mest det som sporra min reaktion, Kan väl erkänna att jag troligtvis är lite större Marvelfan än gemene man men det är mer en förlängning av att jag allmänt gillar "nördiga grejer" men framförallt att jag är en filmnörd, uppskattar film i alla dess former. Film är konst, dess uppgift är att väcka någon form av känsla, det viktiga är inte vilken känsla som den försöka väcka, utan snarare hur bra den gör det. Ibland vill man bli utmanad, ibland vill man bara stänga av hjärnan och ha kul.
Om det funkar som någon form av bevis för att jag inte bara är en triggad Marvelfan, jag brydde mig inte om va du sa i "Loki länken" då jag inte precis blev "kränkt/sporrad" som jag blev här.
larry, Donator 2021-04-10 03:14 | #11
#10 Pew_Pew_You: Jag har dock inget emot att låta nedvärderande, inte i det här forumet i alla fall, så det gör inget... Eftersom du skriver seriösa inlägg nu får du dock seriösa svar. Sedan är det förstås knappast som så att jag bara tittar på ansträngande film. Även jag ser såväl popcornrullar som rena skitfilmer, eftersom variation förnöjer. Jag har sett säkert dussintalet Marvel-filmer utan att gilla en enda, bara för att diverse set pieces kan vara underhållande. Gäller även DC-filmer (som är same shit för mig). Nu senast tvingade jag mig igenom Zach Snyders klippning av Justice League. Nästan så man ville självdö. Antar att det är precis så ett genomsnittligt Marvel/DC-fan känner om de tvingar sig igenom typ Satantango (apropå tidigare nämnda Bela Tarr). Samtidigt finns det gott om liknande kravlösa filmer som jag tycker är genuint bra. Som en "olive branch" kan jag säga att jag gillade Defendor och Super. Inte Marvel-filmer, men superhjältefilmer i alla fall... Gjorde en personlig topp 100-lista för några år sen, och som synes är det all möjlig skit på den; https://pastebin.com/ZVdS61hP

Hur som helst, poängen är att bra film görs i alla möjliga former, men att dessa påkostade superhjältefilmer (de jag sett) inte är bra film i mina ögon och att jag har svårt att se då exempelvis Marvel-fans gilla filmer som Under the Skin. Sedan finns det garanterat på individnivå folk som gör just det, men nu generaliserar jag.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.008597 sekunder för 5 ninjor att ha ihjäl 13 samurajer!


Donera Mera!