Länkar Forum
Film   Ryssar frågas om vad de tycker om Ryssland efter Putin Tillbaka
Kommentarer 7 kommentarer, 948 klick.

Raderar...
Inlägget är borttaget 2022-08-02 18:43 | #1
Nickosupra, Donator 2022-08-02 18:51 | #2
!!!!!!!!!!!!!!!!!!JAG STÖTTAR INTE RYSSLAND INVASION AV UKRAINA, DENNA KOMMENTAR HAR ABSOLUT INGET MED KRIGET ATT GÖRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Att fråga yngre känns ju idiotiskt då de yngre ser ut att inte ens vara födda innan Putin kom till makten. Det märks ju när man frågar de äldre som har något att jämföra med. Sovjet var ju inte de bästa och även Yelzin gjorde ju inte direkt något under för Ryssland. Oavsett hur hemsk man tycker Putin är så kan man inte bortse ifrån de faktum att han har byggt upp Ryssland väldigt bra.
Jag vill dock tro att Gorbachev kanske skulle kunna ha gjort ett bättre jobb, men vi kan inte veta. Än så länge har det inte varit något bättre ledare för landet Ryssland. Det är framtiden som får avgöra.
Jag tror aldrig vi kommer få se ett Ryssland som kommer accepteras av Väst. Så vida Väst inte kan utnyttja Rysslands resurser dvs.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!JAG STÖTTAR INTE RYSSLAND INVASION AV UKRAINA, DENNA KOMMENTAR HAR ABSOLUT INGET MED KRIGET ATT GÖRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
waf, Donator 2022-08-02 19:25 | #3
#2 Nickosupra: "Oavsett hur hemsk man tycker Putin är så kan man inte bortse ifrån de faktum att han har byggt upp Ryssland väldigt bra."

Väldigt bra är väl ändå att ta i?
Tycker hans prestationer har varit väldigt "meh". Med tanke på kapitalet dom ändå lekt runt med i alla dessa år.

Han började relativt hyfsat ändå, men blev för girig, precis som alla andra i sådana extrema maktpositioner verkar bli.
Att han inte är en psykotiskt paranoid inhemsk massmördare härleder nog enbart i hans girighet för kapital och strukturen av inflytande från dem som såg till att han kom till makten.
Till skillnad från en revolutionär diktator som i princip enbart har sig själv att lyssna på till slut.

Och många Ryssar är väl medvetna om Rysslands historia, vad gäller brutala diktatorer som varit före Putin, och är rädda för att någon liknande kommer efter honom.
Helt enkelt är det många som hellre lär sig leva med Putin än att äventyra/chansa på framtiden.
Nickosupra, Donator 2022-08-02 20:01 | #4
#3 waf: "Väldigt bra är väl ändå att ta i?
Tycker hans prestationer har varit väldigt "meh". Med tanke på kapitalet dom ändå lekt runt med i alla dessa år."

Till skillnad från Yelzin så anser jag att han har löst det väldigt bra, detta är min åsikt så inget skrivet i sten så att säga.

"Och många Ryssar är väl medvetna om Rysslands historia, vad gäller brutala diktatorer som varit före Putin, och är rädda för att någon liknande kommer efter honom."

Jaja, dom är absolut inte outbildade när det kommer till Historia i Ryssland. De yngre har däremot inte erfarenhet av det. Dom har en erfarenhet. Som vi alla vet tenderar man som yngre att vara väldigt naiv och tro sig veta bättre. Jag tycker att man ska vara försiktig med att uttala sig om hur det kommer vara med nästa ledare. Kolla på USA, tror varenda jävel som röstade på Biden ångrar sig rätt duktigt, inte ens demokraterna gillar honom liksom.

Men sen som sagt, jag har väldigt svårt att tro att jag kommer få se ett Ryssland i min livstid som inte anses vara en fiende till Väst. Det är ju lite så också, Putin har ju faktiskt visat en vilja att ha ett gott samarbete till Väst. Han har däremot vägra låta Ryssland knäböja för Väst som många andra länder gör. Nu tar jag ju bara det utifrån vad jag hört Putin själv har sagt i intervjuer bland annat. Men jag antar att det finns några Existenzare har säker och bevisad information som ABSOLUT inte är baserad på deras egna åsikter. Att han bara ljuger.

Vi får helt enkelt se hur Rysslands framtid efter Putin kommer få se, är vad jag kanske säger.

Rekommenderar faktiskt Dokumentär serien The Putin Interviews av Oliver Stone.
Inlägget är borttaget 2022-08-03 17:07 | #5
Inlägget är borttaget 2022-08-03 17:08 | #6
waf, Donator 2022-08-03 17:11 | #7
#4 Nickosupra: Betvivlar inte att han är bättre än väldigt många andra alternativ, dock sitter ju ribban relativt lågt ännu.
Även om den är mil över vars den varit innan.

Och det är sant, dvs att de yngre ryssarna är oerfarna med andra ledare. Dock finns det en hel del olika nationaliteter med egna kulturer. Från länder som en gång blev "uppslukade" av Ryssland med våld, så friktionen finns alltid där. Likt Taiwans eller Hongkongs relation till Kina.

Och jag gjorde inget eget anspråk på åsikter om nästa ledare, sa bara perspektiv jag hört från ryssar själva, som jag snackat med. Vilket naturligtvis är väldigt anekdotiskt.

Dock något man inte får höra så mycket om här i väst är ju om det växande missnöjet i Ryssland, då Putin vill hålla uppe bilden av ett enat och felfritt Ryssland.

Och naturligtvis har väst en roll i utvecklingen av politiken i Ryssland, men alla supermakter påverkar politik globalt.
Det handlar nog mer om visioner som krockar, än att någon av supermakterna faktiskt är ett genuint "offer" för den andre.
Då mer eller mindre alla supermakter har något i stil med en långsiktig vision om ett eget globalt världsherravälde.

Däremot kommer drastiska förändringar oftast ganska snabbt, så jag tror inte du helt ska räkna bort att du "...kommer få se ett Ryssland i min livstid som inte anses vara en fiende till Väst".

"Vi får helt enkelt se hur Rysslands framtid efter Putin kommer få se, är vad jag kanske säger."

Jag personligen tror inte Putin kommer välja någon "vettig" i våra ögon mätt.
Däremot tror jag på Ryska befolkningen, på nya generationer som inte lärt sig/vant sig leva på det gamla ryska viset.
Viset vilket dom verkar vara på väg emot nu.

Men jag min analys om läget i Ryssland är väldigt outbildat och baserat på anekdoter.. så det jag säger kan lika gärna vara BS i stor mån.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.032609 sekunder för 5 ninjor att ha ihjäl 10 samurajer!


Donera Mera!