Länkar Forum
Bild   True shit! Tillbaka
Kommentarer 5 kommentarer, 4947 klick.

Raderar...
sambaf, Donator 2023-03-16 06:05 | #1
Det är inte det att personen inte har råd med ett 950 dollar. Banken räknar dock på en högre procentsats för att ha marginal som privatpersoner aldrig räknar på för privatpersoner tror att räntan kommer vara samma hela jävla livet.
Själv räknade jag med en 15-20% ränta innan jag valde att ta ett lån...nu grinar folk när den gått från 1,8 till 3,6.
Sen har jag även såld av lite kapital för att betala av lite krediter, vilket ger mig ca 4500 extra i månaden att spara eller lägga på lånet när räntan kommer tripplas. Och hade alla haft lite framförhållning så hade det varit bra...men likt migrationspolitiken kan fanimej det svenska folket inte se konsekvenserna av sitt eget agerande utan väntar alltid tills skiten är katastrofdålig...
spike_lark, Donator 2023-03-16 11:02 | #2
#1 sambaf: Du får det att låta som att banken inte vill "låna" ut pengar. Anledningen till att bankerna inte går med på att låna ut pengar till alla som vill till vänster och höger, grundar sig i bankernas publicitet.

Kraven är skapta för att skydda bankerna själva, mot dålig publicitet. Bankerna vill inte associeras med att köra ner människors liv i ett ekonomiskt träsk(vilket dom ändå gör, men får hela bilden att se ut som att individer har valt den vägen själva).

Banken kan ju ge ut vilket lån som helst, utan att dom riskerar någonting. Pengarna som dom lånar ut är ju skapade bara med några knapptryckningar på datorn.

Skulle en individ inte kunna betala sitt lån, får ändå bankerna pengarna. Bankerna skapar tomma pengar med hjälp av siffror i datorn, suger sedan upp de riktiga pengarna från hårt arbetande medborgare, tills siffran som bankerna matade in, helt plötsligt har blivit riktiga pengar.
sambaf, Donator 2023-03-16 18:52 | #3
#2 spike_lark: Det är klart att banken vill låna ut pengar. Bankerna vill suga ut så mycket pengar från oss som möjligt.
Det jag ville ha sagt att folket i världen i stort är korkade och inte har någon förberedelse på om "the shit hits the fan" så att säga. Ungefär som att vi inte haft ekonomiskt svåra tider tidigare. Minnet på folket är ungefär i paritet med en guldfisk.

Jo jag vet att vi har fiat pengar. Det är en av anledningar till att jag kallar folket för korkade. För ingen jävel vill lära sig att bankerna skapar pengar ur inget och kommer faila tillslut. Bankerna är ett pyramidspel som är försäkrat med våra skattepengar. Men eftersom bankerna fuckar oss med jämna mellanrum borde folk veta att det kommer hända så småningom och ta större höjd för den gigantiska kuk som rövknullar fåren så fort dom får chansen.
BOBemil, Donator 2023-03-16 20:48 | #4
Jag betalar 5000kr i månaden i hyra för en fräsh 2:a. Bostadsrätterna i samma storlek cirka 4000kr i avgift varje månad + lånet. Nej tack. Om jag ska köpa bostadsrätt ska jag ha det i kontanter. JAG HATAR LÅN.
epicfailzor, Donator 2023-03-16 21:13 | #5
#4 BOBemil: Jo, man ska undvika lån om man kan

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.013974 sekunder för 7 ninjor att ha ihjäl 6 samurajer!


Donera Mera!