Länkar Forum
Hemsida   7 saker en pilot inte berättar för dig @ AB Tillbaka
Kommentarer 9 kommentarer, 24576 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
diggasson, Donator 2012-07-08 00:14 | #1
Intressant
Jippoblade, Donator 2012-07-08 01:10 | #2
Vilken jävla nyhetstorka dom har...
Alla punkter är ju självklara, och knappast nya. Dessutom verkar ju piloterna vara yxskaft.

T.ex. 2. Man får inte servera mat och dryck på marken för att man inte vill ha en kaffevagn i vägen om man behöver utrymma planet (dessutom sker procentuellt fler olyckor på marken än i luften, därav säkerheten).

6. Mobilen kan inte ge falska siffror i moderna plan då alla kablar är isolerade. Värre var det förr. Men man vill ha det tyst i planet och så är det dumt att tömma mobilbatteriet på att söka mottagning som inte finns däruppe.

5. Självklart heter det krasch i havet, hur har du tänkt bromsa planet? Det är ungefär som att landa ett flygplan på landningsbanan, fast utan hjul...

3. Vid tung turbulens så är det normalt att skarpa förändringar i G-krafterna händer och både baggage och passagerare som inte sitter fast flyger. Dock händer det inte ofta då man kör runt oväder.

1. Klart det är långa pass, men för det mesta lyfter dom kärran, sen på 250 ft GND efter V2 och Gear Up så slås autopiloten på. Sedan tar man och flyger manuellt strax innan landning och ibland strax efter landning.
På riktigt långa flygningar är det 3 piloter som byts av då en hela tiden får vila.
Ethrax, Donator 2012-07-08 02:15 | #3
#2 Jippoblade: Finns det verkligen ingen mottagning på hög höjd? Sändarna verkar ju klara ett antal kilometer åt alla håll, så uppåt borde vara samma eller? Försöker inte vara dryg, undrar verkligen. Sist jag flög satt jag och lekte med GPS'en i telefon, och det hade personalen inga problem med. Men fan om man gick ur "flight mode".
BaraSkit07, Donator 2012-07-08 03:11 | #4
#3 Ethrax: Jo man får mottagning men den är sällan bra.
syncone, Donator 2012-07-08 04:18 | #5
var de mitt tips?
Gath, Donator 2012-07-08 07:19 | #6
#2 Jippoblade: Ang. din 2. så är det väl ganska självklart att dom inte säger till passagerarna "Hej vi har fått ett problem , vi ska nu crasha i vattnet", då det antagligen utbrister mer panik då än om man säger "vi måste göra en vattenlandning".

"..hur har du tänkt bromsa planet? Det är ungefär som att landa ett flygplan på landningsbanan, fast utan hjul..."
Det klart dom bromsar planet innan landning, med hjälp av "klaffar" som ger ett högre luftmotstånd för att sakta ner planet.
(Sedan när planet landat på banan reverseras jetmotorerna så dom blåser framåt/Snett framåt.)
^Jag ser inte hur du får det till att dom inte bromsar.

Resten har du rätt i
Yeazy, Donator 2012-07-08 16:53 | #7
#6 Gath: Dock måste planet fortfarande flyga i över 250km/h (747) för att inte stalla med alla klaffar utsträckta. Och att slå i vattnet i den hastigheten utan hjul är nästan som att landa på cement. Man kan ju inte använda motorerna för reverse thrust, det är ju oftast fel på motorerna som gör att man blir tvungen att vattenlanda, och även om de skulle fungera så skulle motorerna gå sönder direkt vid landningen om de inte var avstängda.
Biggles, Donator 2012-07-08 19:51 | #8
Men de träffar inte vattnet med 900+ km/h vilket skulle vara fallet i vanlig hastighet så nog går de att bromsa ner de ändå.
Jippoblade, Donator 2012-07-08 22:10 | #9
#3 Ethrax: Mottagningen är rätt kass. En 3G mast har en räckvidd på ca 7 km. Ett trafikflygplan flyger på ca 10 km höjd. Dessutom är antennerna riktade utåt på masten och inte uppåt (dom är inte omnidirektionella utan pekade).
Har du tur får du mottagning, men du sitter även i en plåtbur ;) (Men slå av Flight Mode på planet, inget kommer hända ska du se!)

#6 Gath: Jag vet att dom använder klaffarna, och sen även luftbromsen. Att reversera Jet-motorer i vattnet är inget att rekommendera. Jag skulle stänga av dom innan landning för säkerhetsskull om jag vore kapten!
Jag säger bara att när du sätter ner planet precis ovanför Stall-fart som Yeazy säger så bildas fortfarande en sån stark bromsverkan som blir ungefär som att köra in i en betongvägg!

#8 Biggles: Nog bromsas det, jag uttryckte mig helt enkelt fel. Men utan hjul och stötfångare är det inte särskilt skönt att landa på mark. Likaså på vatten!

Förlåt om jag är en besserwisser, gått flygutbildning så jag har en tendens att störa mig på felaktigheter ^^

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.023544 sekunder för 6 ninjor att ha ihjäl 8 samurajer!


Donera Mera!