Länkar Forum
Bild   Världens 10 dyraste whiskey Tillbaka
Kommentarer 33 kommentarer, 29018 klick.

Raderar...
h4ardstyl3, Donator 2014-02-13 00:24 | #1
Dem saknar en som jag såg på Harrods i London, The Dalmore Paterson Collection. Set med 12 flaskor som kostar drygt 1 miljon pund
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 00:50 | #2
Tänk vad mycket vatten man kan köpa till behövande människor för summan av en flaska wiskey som inte ens smakar gott.
Ylicow, Donator 2014-02-13 01:06 | #3
Vad fjantigt att den dyraste "whiskeyn" bara hade dyr flaska..
Då kan ju vem som helst göra världens dyraste vad som helst genom att tejpa fast massa diamanter på skiten.
Tändvätska, Donator 2014-02-13 01:49 | #4
#3 Ylicow: Den bistra verkligheten...
snuffe, Donator 2014-02-13 04:35 | #6
#5 SlitheR^: Står ju klart och tydligt att det är ett skämt.
gittan, Donator 2014-02-13 09:29 | #7
#2 Flapflapflap: Som inte smakar bra i din åsikt ja. Tycker verkligen inte att man ska jämföra saker med att skänka pengar, för då är inget värt det.

Kan dra det på en samma löjlig nivå som dig. Behöver du verkligen den där chokladkakan? Du kan ju skänka pengarna istället?

Skillnaden är att detta är "chokladkakan" för de extremt rika.
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 09:44 | #8
#7 gittan: 20 kr's kladdkaka vs 1 miljons wiskey är nog lite skillnad.. Enorm skillnad rent matematiskt, och om man har pengar nog att köpa i sådant överflöd på skit som inte ens spelar någon roll tycker jag att man istället ska kunna hjälpa folk för dom pengarna.
superante_93, Donator 2014-02-13 10:46 | #9
#8 Flapflapflap: behöver du verkligen din dator för 10k? Tänk hur mycket vatten du kan köpa till fattiga barn för det. Snälla skänk den, så slipper vi dig.
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 11:04 | #10
#9 superante_93: Asså är verkligen konceptet att rika människor slösar pengar på skit som är så extremt onödigt så svårt att förstå? Sedan så har jag även en mobil, så ni hade inte sluppit mig i vilket fall :D Du kommer typ fylla hela min signatur om du fortsätter såhär, haha
Sanctuary, Finansfjant 2014-02-13 11:20 | #11
#8 Flapflapflap: Jag vet att du tror att pengar är allmän egendom, Sharon, men så är tyvärr inte fallet. Vill man spendera en miljon på whiskey så är det inte ditt problem.
Inlägget är borttaget 2014-02-13 12:33 | #12
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 12:39 | #13
#11 Sanctuary: Jag sa aldrig att dom SKULLE spendera sina pengar på något annat än sin egna wiskey, bara att det skulle kunna faktiskt rädda en jävla massa liv om man la pengarna på t.ex. vatten till fattiga. Men ja, det är helt upp till en själv vart man vill spendera sina pengar, vill man ha dyr wiskey så vill man, världen är väldigt självisk och har man oturen att bli född på fel ställe så har man. Menade kommentaren som en tankeställare mer än något annat.
gittan, Donator 2014-02-13 12:54 | #14
#10 Flapflapflap: Då gör vi såhär.

Tv? Glöm det. Soffa? Stolar? Matrumsbord? Glöm det.
Dator? Nej, tv? samma svar där. Det blir inte mycket du får kvar ifall du ska leva utan allt som anses "onödigt"

För vad du behöver är, hyr ett rum i någon liten hydda, skaffa minifrys och en mikro. Så kan du värma dina piroger där, man vill ju inte att du ska ha det alldeles för obehagligt.

Min poäng är att alla människor i världen gör allt vad de kan för att få det så bekvämt för sig själv som möjligt. Bara för vissa har mer pengar att slänga rundor med betyder inte det att man ska vara avundsjuk.

Och om du påstår att du inte är avis är du mer naiv än vad jag trodde.

Flapflapflap, Donator 2014-02-13 13:29 | #15
#14 gittan: Okej
1. Så lever jag väldigt simpelt då jag inte har pengar att lägga på något annat. Jag anser även att jag kan utnyttja mina pengar bättre på att försöka utöka mitt kapital så jag kan hjälpa folk senare, när jag har mer pengar att ge.

2. Hur kan du lägga soffa, matbord, stolar osv i samma nivå av bekvämlighet som en flaska wiskey för 1 miljon kronor? Det är inte "bekvämt" det är slöseri.

3. Varför är folk emot mig när det enda jag säger är att man kan RÄDDA LIV istället för att dricka lite wiskey? Tycker ni att det är okej att prioritera wiskey över en annans liv (som, enligt många lagar eller vad det nu är, ska ha "lika värde" som alla andras)?

Vi säger såhär: En miljadär i göteborg kan välja mellan att köpa en flaska wiskey för 1 miljon dollar eller att rädda typ 10 andra människor som också lever i Göteborg för samma summa pengar. Hade han valt flaskan wiskey hade folk tyckt att han var en hjärtlös jävel, att välja människorna hade varit självklart.
Men nu när ingen ställer upp dessa rika emot väggen så dör folk titt som tätt över hela världen och ingen bryr sig ett skit för det är så långt borta.

Scenariot är självklart helt orealistiskt, men jag hoppas att du/ni kan förstå min syn på det hela, hur mycket jag tycker det är slöseri på pengar och hur mycket man kan spendera det på något bättre. Stör mig på rika människor som är instängda i sin bubbla av perfekthet för de har levt där i hela sina liv, tycker de borde öppna upp sina ögon lite till hur världen ser ut.

4. Tycker att diskutionen har spårat ur ifrån min första kommentar och lämnar det nu. Jag har viktigare saker att göra än att diskutera här (vilket garanterat inte kommer ge någon positiv effekt på någonting alls. Bara ilska och förvirring).
gittan, Donator 2014-02-13 14:28 | #16
#15 Flapflapflap:
1. Japp, du har gjort dina val och om det nu leder till att du har ett simpelt liv är det ditt bekymmer, kom inte och jämra dig att andra ska vara generösa när du PÅSTÅR att du inte kan det.

2. För att du skriver att Whiskey inte är nödvändigt, det är inte det jag rabblade upp heller, men det är saker som gör att man NJUTER av livet, inte bara lever livet.

3. Vi är emot dig för att du är så sjukt jävla naiv. Du säger att de som dricker dyr whiskey "prioriterar det över andras liv" aa, men sluta med ALLT ONÖDIGT själv då, jävla hycklare.

Jag förstår vad du menar men det är fortfarande inte din plats att säga vad folk ska göra med sina pengar, inte ens antyda det.

4. kthxbye.

Flapflapflap, Donator 2014-02-13 15:16 | #17
#16 gittan: Som tur var renderar jag bilder så jag kan fortsätta diskussionen ändå wiohoo!

Vart antyder jag att folk "ska" använda sina pengar? Jag bara skrev att det skulle kunna göra en stor skillnad om man valde att lägga det där, i hoppet om att kanske någon själ där ute skulle tänka till lite angående konsumism. Som sagt tidigare, vad folk lägger sina pengar på spelar absolut ingen roll för mig.

Och du kan ju inte på riktigt, alltså helt på riktigt, mena att wiskey och stolar/bord är på samma nivå? Som om du skulle kunna byta ut det ena till det andra i din vardag? Man njuter inte av stolar och bord, det är på gränsen till en nödvändighet (i sveriges samhälle i vilket fall) vilket wiskey definitivt inte är.

Så om jag förstår dig rätt tycker du alltså att om jag skulle sälja min dator (som är inkomstkälla för mig), säng, bord osv., skippa att betala hyra,flytta ut så jag lever gatan och donera allt jag äger till behövande (vilket hade resulterat i kanske en 10,000-20,000 kronor) är lika generöst som om en rik snubbe bara skippar att köpa en flaska wiskey? För det känns ju lite underligt, om man tänker på en uppoffring/generösitets skala i vilket fall.

Det är så lätt för rika människor att göra gigantiskt stor skillnad med tanke på hur mycket pengar är värt, men ändå så spenderar dom det på onödiga saker istället. Inte alla såklart, men folk som köper den där wiskeyn vore ett praktexemplar.
Yuso, Donator 2014-02-13 16:04 | #18
# 17 Flapflapflap: Commie.
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 16:57 | #19
#18 Yuso: Är att säga nej till en flaska wiskey och istället donera till behövande definitionen av komunism? Där ser man! Vilken tur att folk köper wiskey isf, annars hade ju världen varit full av komunister och det vore ju hemskt för att komunister är ju läskiga
gittan, Donator 2014-02-13 17:01 | #20
#17 Flapflapflap:

Jag säger inte att du ska sälja dina onödiga grejer, DU gör det. Du påstår att whisky är onödigt, vilket det inte är. För något man njuter av, roar sig med eller uppskattar, detta gäller allt, så är det inte slöseri.

Jo, man kan dra en slutsats att whisky och stolar, bord osv är samma sak. Det är något som inte är nödvändigt för att kunna leva, MEN DET GÖR LIVET BÄTTRE. Det är det vi alla här i världen strävar efter, ett bättre och lättare liv. Om det nu är att avnjuta en god whisky för 10 miljarder eller njuta av ett choklad för 20 kr eller enbart stunden att sitta och njuta med en öl framför tvn.

Den enda skillnaden är att för vissa har pengar ingen betydelse, så de kan köpa den flaskan och sedan slänga ut skiten för man inte gilla den, eller bara spara och aldrig ens öppna. För det är coolt att ha.

Det är som konst, man kan köpa det för hundratalsmiljoner och bara sätta den i ett kassaskåp för man inte vågar ha den framme. Är det med onödigt?

Saken är den att efterfrågan och utbudet styr allt. Är utbudet lågt och efterfrågan hög så kommer priserna gå i taket.


Sanctuary, Finansfjant 2014-02-13 17:54 | #21
#13 Flapflapflap: Så du menar att någon ska ta pengarna och sedan ge bort dem? I Sverige har vi staten som sköter det alldeles utmärkt.

Men som sagt: det är lätt för människor som inte har pengar att vara generös med andras.
cereal killer, Donator 2014-02-13 17:59 | #22
#17 Flapflapflap: Fattar precis vad du menar. Tror även det inte är någon större smakskillnad med en flaska som kostar 100000kr. Är å andra sidan ingen wiskeyprövare men får känslan av att i slutet så är det prislappen som är det attraherande, men vad vet jag.
Inlägget är borttaget 2014-02-13 18:27 | #23
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 18:29 | #24
#20 gittan: Det kanske är definitionssak vad som är nödvändigt och inte i livet. Men rent tekniskt så är ett hem och möbler MER nödvändigt än en flaska wiskey för en miljon, det är ganska säkert.

Kan lova dig att majoriteten här på jorden inte strävar efter att leva bättre, de strävar efter att få leva. Då tycker jag att man ska försöka sitt bästa för att hjälpa dessa människor istället för att t.ex. köpa en flaska wiskey för en miljon. Om du inte håller med om det så är det din åsikt som jag förmodligen inte kommer att ändra.

Om du fick välja mellan att köpa wiskey för en miljon och donera en miljon, vad hade du valt? Är bara lite nyfiken.

Sedan varför du tar upp konst, efterfrågan och utbud har jag inte en aning om, du är nog mycket smartare än vad jag är.

#21 Sanctuary: Meningen "Tänk vad mycket vatten man kan köpa till behövande människor för summan av en flaska wiskey som inte ens smakar gott." är enbart menad som en hypotetisk tankeställare, ingenting annat. Är du för konfliktsökande för att inse detta är inte det mitt problem. Jag bör även tillägga att jag inte gillar wiskey, men det har ingenting med saken att göra.
gittan, Donator 2014-02-13 18:50 | #25
#21 Sanctuary: +1 bror.

#24 Flapflapflap: Du ser allt så sjukt svart och vitt, så funkar inte världen. Skänka en miljon, fine. Men vem ska man skänka det till? Vore väldigt orättvist och välja vilka som får leva och vilka som inte får? Vad händer med försäljarna ifall alla tänker så? Då måste de finna jobb, vems jobb tar dom då?

Du säger "Kan lova dig att majoriteten här på jorden inte strävar efter att leva bättre, de strävar efter att få leva." Är det ett löfte eller fakta? För det är iaf inte sant.

I ALLA kulturer gör ALLA ALLTING DE KAN för att få leva bättre. I fattiga Afrika så bygger de hyddor så de ska ha skugga och skydd - leva bättre. I Sverige slänger vi in golvvärme då hus är uppenbart redan, där han vi det igen, - leva bättre.

Sedan finns det även som jag såg en debatt häromdagen att folk, romer mer precis, från Rumänien kommer till Sverige och tigger pengar för att skicka hem till sina barn - så att barnen kan får LEVA BÄTTRE.

Vart du än kollar så strävar alla att få leva så bra som möjligt. Annars kan vi väl bara packa ner hela skiten å flytta in i en soptunna och njuta av vår okokta pasta där?

Det men efterfrågan och utbud är väldigt enkelt och anledningen jag tog upp det är för att det är så priser blir hutlösa. Hade det funnits oändligt (överdrift men du förstår) med t.ex. 2an så hade den inte varit något speciellt och därav hade priset gått ner rejält.

Alltså, vill 1000 ha en flaska whisky och det finns bara 2 så blir den dyr. Vill 2 st ha en flaska whisky och det finns 1000 av den blir den betydligt billigare.

Jävla vilken uppsats det blev.

Flapflapflap, Donator 2014-02-13 19:22 | #26
#25 gittan: Gud vad du livar upp dig då.

Klart det är i människans djuriska natur att vilja ha det bättre, men ibland kanske man ska tänka steget längre och backa bakåt ifrån sina lyxgrejer och se om man kanske kan spendera pengarna man hade lagt på det på annat. Jag personligen gör väl inte det än då jag, som sagt, tror att jag skulle kunna utnyttja mina pengar bättre genom att bygga upp mitt kapital och senare hjälpa till.

Som sagt, jag skrev bara "tänk om" ungefär som "tänk om alla moln var rosa" eller "tänk om Sverige vinner OS", inte "Alla som köper wiskey borde halshuggas för att de borde egentligen ha donerat pengarna till fattiga barn".

Det där med att "jag kan lova dig" så kan jag inte lova dig det, men jag skulle anta att folk som kämpar för varje dag hitta mat och vatten då andra människor runt dom dör som flugor kämpar för att få överleva, inte för att förbättra sin överlevnad. Dom är liksom på gränsen, det konceptet kanske är svårt att förstå om man inte sett det.

Och ja? Att wiskeyn är dyr har jag inte sagt något emot. Det ser jag att det står, precis där på sidan. För den har typ vitguld och grejer i sig, tror jag till och med har nämnt det tidigare.
eDen, Donator 2014-02-13 19:54 | #27
#26 Flapflapflap: Jag själv tycker världen behöver folk som tänker som dig. Däremot hatar jag sättet du tänker på. Det får mig att tänka på håriga underarmar, feminism och demonstrationer. Jag skulle aldrig skänka något, alls faktiskt. Jag må vara egoistisk, men jag trivs med det. Jag har inte förlitat mig på att någon ska ge mig något. Så jag ser ingen anledning till att ge bort saker.
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 20:17 | #28
#27 eDen: Jo jag vet, de flesta är väl väldigt "Skänk pengar annars är du en hemsk människa!!!" av sig när det kommer till sånna här frågor, väldigt bestämda på att de är så mycket bättre än alla andra. Själv tycker jag att man ska göra det som man själv tycker känns bra!
gittan, Donator 2014-02-13 20:38 | #29
#26 Flapflapflap: Så med korta ord så kan jag bortse sådär från 50% av din tidigare post då det var ren BS.

Jag nämnde visserligen 2an, och den har inga diamanter eller liknande. Tror heller inte att den innehåller vitguld, kan inte vara bra för magen det.

En trevlig notering i slutet, tänk om folk inte var idioter. Tänk om liksom, bara tänk om.
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 20:46 | #30
#29 gittan: Jag vet inte, citera gärna vad du anser är "BS" så kan jag lyckats formulera det jag vill säga rätt eller inte.

Ganska filosofiskt tänkande, tror inte det hade fungerat då en idiot är såpass tolkningsbart. Det är alltid någon som kommer vara besegrad och då i slutändan slänga ut "idiot" för att de inte har något bättre att komma med, men då kan man fråga sig vem idioten är, och om den som blir kallad idiot verkligen är en idiot. Vilket också kan få en att fundera på om idioter ens finns, eller om det bara är människor som helt enkelt tänker på olika sätt.
gittan, Donator 2014-02-13 22:14 | #31
#30 Flapflapflap: Jag kallade dig visserligen inte en idiot, om du nu trodde det så kanske det var passande ändå. Du skrev hela stycket om att du lovar att det var så, varav senare du skriver att du inte kan det. rent BS alltså.

Rätt roligt ändå, du säger att den som slutar med kalla den andra idiot är faktiskt en idiot, vilket, om jag inte har fel, du gjorde nyss? ,:)
Flapflapflap, Donator 2014-02-13 22:45 | #32
#31 gittan: Jag kallade dig aldrig idiot. Jag bara slängde upp ytterligare en teoretiskt fråga vilket du valde att tolka personligt(som är helt upp till dig). Jag har inte kallat dig någonting, dubbelkolla vad jag skrev.

Kolla även in på http://www.globalissues.org/article/26/poverty-facts-and-stats så förstår du kanske vad jag menade med att jag kan "lova dig". Vilket jag såklart inte kan, men med bara lite tänkande så tror jag att du kan ta samma slutsatser som jag drog, när det kommer att folk kämpar för behålla sina liv och inte att öka dess standard.

Som Einstein sa; "Det börjar med Wiskey och slutar i fattigdom" vilket stämmer in även på Existenz tydligen!
gittan, Donator 2014-02-13 22:55 | #33
#32 Flapflapflap: fast aa, du insinuerade att jag kallade dig idiot och den som säger idiot sist är idioten. Så dubbelkolla själv.

So what att det finns fattiga? Det ändrar inte på att alla gör allt de kan för att få ett bättre liv. Om det handlar om en stenrik snubbe köper en fededyr flaska whisky eller om det är en uteliggare som stickar sig ett par nya strumpor.

Samt, de gångerna jag donerar pengar är det till typ cancerfonder osv. Är för stort Sverige-hjärta att inte göra det. Hade jag fått välja hade jag helst donerat pengar till äldre som knappt har råd med något.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.017375 sekunder för 9 ninjor att ha ihjäl 32 samurajer!


Donera Mera!