Länkar Forum
Bild   Ett gäng härliga dricksburkar Tillbaka
Kommentarer 7 kommentarer, 51532 klick.

Vid felaktigheter med en länk rapportera här!
Raderar...
Megamisama, Donator 2012-03-01 05:39 | #1
Helt sjukt som de tar sin dricks seriöst i USA. Vi var på en hotellfrukost som var sjukt overpriced, och i New York iaf är lagen att "parties over 5" behöver inte ge dricks (vi var 6 pers).

Vi åt våra brända pannkakor, svaga kaffe (inte deras fel dock eftersom det bara är svenskar som är manliga nog att dricka starkt kaffe som jag uppfattat det) och nästintill mögliga bröd som gick på säkert 400kr.

Efter det ville den kaxiga servitrisen ha dricks efter ett hemskt beteende. När farsan vägrade ge henne pengar för den usla frukosten vi kunde fått för halva priset runt gatuhörnet blev hon sjukt arg, argumenterade i 10min och kallade på managern.

Efter ytterliggare 5min snack med managern sa han åt oss att sticka därifrån.

Detta hände i lobbyns sidorestaurang till ett 5stjärnigt hotell mitt i New York City. Inte ett diner i Tennessee långt ute i ingenstans.


En jämförelse: Hard Rock Café som bara är en vanlig familjerestaurang känd för underhållning snarare än utsökt kvalité på mat, service & utval, där bad jag om att få mitt kött medium rare eftersom jag inte klarar av att äta fint kött genomstekt.
Jag fick genomstekt och tänkte att jag får väl tvinga i mig denna. Pappa känner mig väl, så han säger till kyparen att jag fick en genomstekt köttbit och då tar han ut den i köket och ger mig en ny på bara någon minut (antar att någon fick vänta ett par minuter extra med sin mat, stackare).

10min senare kommer ägaren ut och ber om förlåtelse, ger mig och syrran gratis efterrätt och jag får ta hem en valfri Gibsongitarr som hänger på väggen.
Det sista stämmer tyvärr inte, men resten gör det!

Så, frågan om detta: Wtf? Varför är dricks så jävla viktigt? I Sverige hade många spottat på maten om den inte blivit uppskattad när de tagit ut den igen, men dricks? Hade de inte fått någon kanske en kypare hade svurit lite, men inte fan hade en enda stått i 15min och argumenterat om det.


En ännu viktigare fråga är: varför skrev jag allt detta?

Sömnbrist kan göra en del kluriga saker med en antar jag.
DatorNizzen, Donator 2012-03-01 07:46 | #2
#1 Megamisama: .__. xD Hur orkade du? Så tidigt på morgonen också :)
nilsbaby, Donator 2012-03-01 09:04 | #3
#1 Megamisama: bra morgonläsning! skriv en bok!
lontarus, Donator 2012-03-01 09:42 | #4
#1 Megamisama: I usa är det väldigt vanligt att resturangägaren/chefen drar av på deras löner för dricksen de får så om dom inte får någon dricks alls så kanske de inte har råd med hyran, jag vet inte.
Roger, Admin, Donator 2012-03-01 14:30 | #5
#1 Megamisama: Detta har med att göra att i Usa så är lönerna väldigt dåliga.
På en bar t ex, så lägger de dels på alkoholskatt, sen så ska de ha tips också.
Tippar du inte med minst en dollar per drink så kan du räkna med att nästa gång du köper en så tar det väldigt lång tid, oftast så säger de faktiskt till dig berätta min polare när han var i New York.
"Hey man, i work for tips!"
Likadant om man åker taxi, där förväntas man också tippa, trots i att de lurat med dig några kvarter extra runt hela härligheten.

Enda ställena man inte behöver tippa är butiker, dock så har vissa en tip-jar.
chrilletheman, Donator 2012-03-01 18:13 | #6
#1 Megamisama: Cool story bro, don't tell it again
Flaming Dude, Donator 2012-03-01 19:37 | #7
Jupp, när jag var i miami nyligen så var folk lika galna där, dricks hela jävla tiden för minsta lilla.

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.069561 sekunder för 5 ninjor att ha ihjäl 7 samurajer!


Donera Mera!