Länkar Forum
Film   Snökaos i Stockholm Tillbaka
Kommentarer 10 kommentarer, 7807 klick.

Raderar...
BOBemil, Donator 2022-11-24 02:57 | #1
Patetiska människor är.
Stalin, Donator 2022-11-24 07:31 | #2
Samma sak varje år. Det är fantastiskt hur kort minnet kan vara. Med tanke på Sveriges geografiska läge är det liksom lite väntat med snö på vintern. Makalöst att kollektivtrafiken/stadsförvaltningen i huvudstaden inte kan förbereda sig för detta varje år. Och att folk panikbyter till vinterdäck när det är för sent.
Psych0naut, Donator 2022-11-24 08:02 | #3
#1 BOBemil: Patetiska människor är vadå?
Fultomt3n, Donator 2022-11-24 08:47 | #4
#2 Stalin: Det finns människor sen finns det Stockholmare och det du beskriver är ett praktexempel samt 1 av alla tusen saker resten av Sverige ser ner på / hatar Stockholmare för. Det är för mycket begärt att kolla vädret 3 dagar fram...
Obiz, Donator 2022-11-24 10:01 | #5
Stockholm i ett nötskal.
Med så mycket skatteintäkter borde det gå att se till att vara lite förberedda när snö kommer.
Nej just det, pengarna läggs på annat...
divveh, Donator 2022-11-24 12:07 | #6
Jag är från Norrbotten och snö finns tyvärr i allt för höga kvantiteter här större delen av året. I år har vi tur, vi har knappt snö alls just nu, men normalt är det från mitten av oktober till början/mitten av Maj.
Börjar vara måttligt less allt klagande på "StOcKhOlM kLaRaR iNtE aV lItE sNö". Fine, dom har absolut ingenting jämfört med oss i normala fall, men de e just det som e grejen. Dom är helt enkelt inte vana samma mängd. Sen lär ju plogning i Stockholm vara på en helt annan nivå. Inte att det är svårt, men med trafik, parkerade bilar och allt överallt så tar det mer tid. Stockholm är ju inte direkt som Bastuträsk stort heller liksom.
Kan väl hålla med om att en så stor stad bör ha lite mer tillgång till snöröjare och kanske en bättre jour, men vafan ska man göra i dagsläget? Plogning är som sagt inte gratis heller. Det kostar kommunen och med tanke på hur lite snö dom ändå får så förstår jag att det kanske inte är absoluta prio 1.
TL;DR: Sluta klaga på att Sthlm aldrig är förberedda. Det har säkert sina anledningar, var istället glada för deras skull att dom knappt har snö och slipper fucking stå och skotta av 10dm snö från biltaket en måndagmorgon kl 05:40 i -42 när dom ska på jobbet. I sure as hell would have traded
Mrnilion, Donator 2022-11-24 14:18 | #7
Jag förstår inte heller kritiken. Klart kan man skratta lite åt folk som glömmer att det är dags att sätta på vinterdäck varje år och står där som ett frågetecken när snön kommer.

Men att det blir "snökaos" när det faktiskt snöar som fan och dom bor i Sveriges största stad är väll inte konstigt? Att hantera snön är sjukt mycket mer problematiskt än vad det är i mindre städer där det finns plats att bara skjuta undan snön.

Sjukt mycket mer yta att ploga och det är trångt, trafik, parkerade bilar, olyckor och snön går inte att bara pusha undan i alla fall.

Sen är det ju media som pushar "snökaos" narrativet för att det säljer, tror nog stockholmare får ihop det ändå och tar sig till jobbet.
holydiverr, Donator 2022-11-24 16:57 | #8
#2 Stalin: Folk e för hjärntvättade att det är global uppvärmning att dom glömt av det kan snöa
Zorthar, Donator 2022-11-24 19:14 | #9
#2 Stalin: Problemet är inte att dom inte är förberedda. Det är sällan kommuner & landsting sköter sin egna snöröjning helt och hållet utan detta är något man lejer bort till lägsta anbudet. Oftast är det anläggningsfirmor eller liknande som tror sig tjäna en extra hacka och lägger sig lågt & har därav svårt att hitta jourförare för låg timpenning & som kan ploga.
I andra hand har vi haft korruption & ocker priser där någon firma blivit mångmiljonärer på att i princip inte göra någonting. T.ex sälja några ton vägsalt för 50miljoner.
Detta har lett till skojare som ska ge sig in i en bransch dom inte klarar.
Därför är resultatet kaos, varje år!
Tro inte att den som skötte snöröjningen prefekt åren innan får sköta kommande år.. Allt handlar om anbud och vem som vinner. Kommuner skiter i om firman, Börjes plog & snöröj eller achmeds pizzeria & snöhantering vinner.
Obiz, Donator 2022-11-24 23:07 | #10
#9 Zorthar: Är nåt på spåret..!

Du måste vara medlem samt ha donerat för att kunna kommentera,
registera ett konto nu. Eller logga in i menyn till vänster.


Copyright Existenz - All rights reserved.
Det tog 0.009188 sekunder för 6 ninjor att ha ihjäl 12 samurajer!


Donera Mera!